Ege Ayrım yok hizmet var

Ayrım yok hizmet var

10.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir’de göreve başlayan yeni belediye başkanları parti rozetlerini çıkarıp oy veren vermeyen herkes için çalışacakalarını dile getirdi, eşitlik ve adalet sözü verdi

Ayrım yok hizmet var

31 Mart Yerel Seçimleri’nin en çekişmeli yaşandığı kentlerden olan İzmir’de, 24 belediye CHP, 4 belediye AK Parti, birer belediye ise MHP ile İYİ Parti’nin oldu. Haftasonu mazbatalarını alıp dün göreve başlayan yeni başkanlar, koltukların eski sahiplerine teşekkür edip hizmetlerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Eşinden devraldı

En ilginç devrim teslim töreni ise Balçova’da yaşandı. Adaylığı düşürülen CHP’li Mehmet Ali Çalkaya’nın yerine Millet İttifakı adına Balçova’da yarışa giren ve yüzde 67 oyla sandıktan çıkan Fatma Çalkaya, mazbatasını alıp göreve başladı. Eşinden görevi devralan Başkan Çalkaya, “15 yıldır başarıyla ve dürüst bir şekilde yürütülen insan odaklı belediyecilik hizmetleri devam edecek. Kimsenin aç ve açıkta olmayacağı, eğitime, engellilere ve kadınlara yönelik hizmetlerimiz daha da artacak. Bugünden itibaren CHP rozetini çıkarıp 80 bin Balçovalıya hizmet edeceğim ama Atatürk’ün izinden hiç ayrılmayacağım” diye konuştu.
Diğer ilçelerde de vatandaşın coşkusuyla belediye binasında karşıladığı başkanlar, yönetim anlayışlarından ve projelerinden şöyle bahsetti: