Ege Ayşe Binbaşı’nın ismi yaşatılacak

Ayşe Binbaşı’nın ismi yaşatılacak

07.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Konak Belediyesi’nce Eşrefpaşa’da yaptırılan kız öğrenci yurduna, Milliyet EGE’nin gündeme getirdiği, ‘kurtuluş savaşı kahramanı’ Ayşe Altıntaş’ın adının verilmesini önerdi

Ayşe Binbaşı’nın ismi yaşatılacak

Konak Belediyesi Alsancak Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi’nde hizmete giren Müjdat Gezen Sanat Merkezi’yle Konak Belediyesi’nce Eşrefpaşa’da yaptırılan kız yurdu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından açıldı.
Sinema, tiyatro, bale, dans, iletişim ve enstrüman eğitiminin verileceği merkezin açılışını Müjdat Gezen, Gezen’in yakın dostları Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Büyükehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’la birlikte yapan Baykal, “Ayrıştırılmayan bir Türkiye istiyoruz” mesajı verdi.

75 öğrenci kapasiteli
Deniz Baykal, şöyle dedi: “Hepimizin paylaştığı bazı şeyler var. Hepimiz bu gidişe ayak uyduramayan insanlarız. Türkiye’nin halinden durumundan memnun olmayan insanlarız. Her birimiz değişik plaftormlarda bunu anlatmaya çabalıyoruz. Hepimizin amacı ortak, iyi, dürüst bir Türkiye istiyoruz. Hepimiz sanatın, kültürün saygı gördüğü, alın terinin, emeğin saygı gördüğü, gerçek hukukun işlediği, insanların kendilerini tam bir özürlük içinde hissettiği, kimsenin kimliğinden dolayı ayrıştırılmadığı, suçlanmadığı ama insanların kimliklerine göre devlet gücüyle ayrıştırılmaya zorlanmadığı bir Türkiye istiyoruz.”
CHP Genel Başkanı daha sonra Konak Belediyesi’nce Eşrefpaşa’da yaptırılan 75 kişilik kız öğrenci yurdunun açılışını yaptı. Baykal, yurda, Milliyet EGE yazarı Özgür Kaynar’ın gündeme getirdiği “Ayşe Binbaşı” olarak tanınan Ayşe Altıntaş’ın isminin verilmesini önerdi.
Selanik doğumlu Altıntaş’ın ülke için önce Balkan Savaşı’nda kocasını, Kurtuluş Savaşı’nda iki oğlunu şehit verdiğini, kendisinin de üç yerinden yaralandığını hatırlatan Deniz Baykal, “Milli Mücadele’nin gizli kahramanlarından Ayşe Binbaşı, Hasan Tahsin ilk kuruşunu atarken, 9 Eylül’de Türk Ordusu İzmir’e girerken ve Kadifekale’ye Türk Bayrağı çekilirken de oradaydı” diye konuştu.

‘Çağı, eğitimle yakalayacağız’
Eğitimin önemine de dikkat çeken Baykal, “Her işin başı eğitim... Çağı öyle yakalayacağız. Aramızdaki farklılıkları öyle aşacağız. Bilim-teknolojiye, kültür-sanata eğitim yoluyla hakim olacağız. Kendimizi dünyaya, insanlarımızı daha iyi eğiterek kabul ettireceğiz. Artık silahla, askeri güçle sonuç alma dönemi geride kaldı” dedi.