Ege Ayşe Teyze, artık gülerken ağlamıyor

Ayşe Teyze, artık gülerken ağlamıyor

25.04.2017 - 04:49 | Son Güncellenme:

Tıpta çok nadir görülen ve yüzdeki sinire damarların baskı yapmasıyla ortaya çıkan hastalık nedeniyle 11 yıldır ağrılarla yaşayan Ayşe Kır, mikrocerrahi yöntemiyle gülerken bile yaşadığı ağrılarından kurtuldu

Ayşe Teyze, artık gülerken ağlamıyor

İzmir’de, tıpta çok nadir görülen bir hastalık nedeniyle sol yanağındaki damarların sinirlere yaptığı baskı sonucu 11 yıldır gülerken dahi acı çeken 69 yaşındaki Ayşe Kır, mikrocerrahi yöntemiyle üst üste binen sinir ve damar arasına “yastık” konularak, gülerken bile yaşadığı ağrılarından kurtuldu. Beydağı ilçesi kırsalında bulunan Yağcılar Mahallesi’nde yaşayan Kır, 11 yıl önce sol yanağında aniden başlayan ağrılar nedeniyle zor günler geçirmeye başladı. Gülerken, yemek yerken, su içerken hayatının her aşamasında ağrılarla yaşamak zorunda kalan Kır, kalıcı bir çözüm bulamadı.

Haberin Devamı

Kır, en sonunda, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde yapılan cerrahi müdahaleyle ağrılarından kurtuldu.

Su bile içemiyordu

Uyurken bile bir elini yanağından çekemediğini ifade eden Kır, “Sol yanaktan başlayan ağrı, kulağıma kadar gidiyordu. Ağrı yüzünden gülemiyor, su içemiyor, yemek yiyemiyordum. Doktor bir hap veriyor geri geliyorduk o ilaçları bile içemiyordum” dedi. Kır, kendisini ameliyat eden Doç. Dr. Hülagü Kaptan’a teşekkür etti.

“Çok nadir görülen hastalık”

Ayşe Kır’ı tedavi eden Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünde görevli Doç. Dr. Hülagü Kaptan, yapılan tetkikler sonrasında tıpta çok nadir görülen “trigeminal nevralji” teşhisi koyduklarını aktardı. Söz konusu hastalığın 100 binde 5 ila 7 arasında görülen bir rahatsızlık olduğunu ifade etti. Gerçekleştirdikleri ameliyatın 2 saat sürdüğünü ve hastayı 5’inci günde taburcu ettiklerini anlatan Kaptan, Kır’ın kendilerini gülerek karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Yazarlar