Ege ‘Ayvalık demek zeytin demektir’

‘Ayvalık demek zeytin demektir’

29.11.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık’ta ve ülke genelinde ekmeğini bu sektörden kazanan herkesin ‘Dünya Zeytin Ağacı Günü’nü kutladı.

‘Ayvalık demek zeytin demektir’

Zeytin ağaçlarının bu topraklarda hep var olduğunu ve olacağını söyleyen Ergin, “Avrupa Birliği tarafından tescillenmek üzere başvuru yapan yüzlerce ürün arasından ilk 20’ye girebilen ilk ve tek zeytinyağı Ayvalık Zeytinyağı oldu. Dünyanın en kaliteli ve lezzetli zeytinyağı Ayvalık’ta üretiliyor. Ayvalık; zeytin ve zeytinyağı demektir. Dünya Zeytin Ağacı Günümüz kutlu olsun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Projeler örnek gösterildi

Antalya’da düzenlenen 14. Mavi Bayrak Yerel Sorumlular Semineri’nde Ayvalık Belediyesi tarafından 2022 yılı yaz sezonunda yapılan farkındalık etkinlikleri örnek gösterildi. Büyük Deniz Çöpleri Anıtı ve İzmaritsiz Ayvalık farkındalık çalışmaları ve Uluslararası Karikatür Yarışması katılımcılara anlatıldı. Mavi Bayrak’ın sürdürülebilir olması için emek harcadıkların belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Mavi Bayrak kriterlerinden biri olan çevre farkındalık etkinlikleri, Mavi Bayrak’ın sürdürülebilir olmasındaki önemli etkenlerden biridir. Biz ise bu etkinlikleri, sadece Mavi Bayrak kriteri olarak değil, kentin tüm paydaşları dahil edilip vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla yapıyoruz” dedi.