Ege “Aziz Kocaoğlu’na ben de güveniyorum”

“Aziz Kocaoğlu’na ben de güveniyorum”

06.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ben Tv’deki programda önemli açıklamalarda bulundu

“Aziz Kocaoğlu’na ben de güveniyorum”

Ben Tv’de yayınlanan ‘Üç Gazeteci Bir Konuk’ programının bu haftaki konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin oldu. Sabah Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ünal Ersözlü, Ben Tv Genel Yayın Yönetmeni Erol Yaraş ve Habertürk Egeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Gençer’in sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Başarılı buluyor
Seçime daha çok uzun zaman olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı, “O zamana kadar ne değişir bilemiyorum ama ben, Aziz Kocaoğlu’nu başarılı buluyorum, kendisine güveniyorum. Yapılan tüm baskılara rağmen... ” dedi. Tekin, İzmir’de 13 CHP Milletvekilinin bir araya gelememesini ise büyük bir eksiklik olarak yorumladı. Türkiye’de kamuoyunun yanıltıldığını öne süren Gürsel Tekin, daha sonra şu açıklamalarda bulundu: “Seçimin hangi ayda olacağı, insanların umrunda bile değil. Martta hava soğuk olur, ekime alalım dediler. Ben de mayısa alalım teklifinde bulunuyorum, ama bir koşulla. Rant hedefi olmayacak.”

Önseçim kriteri

Halkı iyi anlamak gerektiğinin altını çizen Gürsel Tekin, şu bilgiyi verdi: “Üç kamuoyu yoklamasından da Kemal Kılıçdaroğlu çıkmıştı. O zaman aday olmama rağmen Kılıçdaroğlu’na gittim, ‘bundan kaçamazsınız’ dedim. Örgütün dışında vatandaşların fikri önemsenmeli. Aziz Kocaoğlu’nun önseçim yapılsın düşüncesi olabilir ama sadece o kriter yeterli değil. Önemli olan İzmirlilerin düşüncesi.”