Ege Baharın habercisi Tunç Soyer oldu

Baharın habercisi Tunç Soyer oldu

27.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı’nın CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, projelerini tanıtacağı toplantı serisinin ilki olan Birinci Cemre Buluşması’nı  Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Baharın habercisi Tunç Soyer oldu

İki ana hedefe hizmet eden çok sayıda proje geliştirdiklerini belirten Soyer, “Birincisi tüm İzmir genelinde refahın eşitlenmesi, ikincisiyse kentin hem Akdeniz hem de Anadolu ve Balkan kökleriyle bağlarının güçlendirilmesi” dedi. İlk etapta; sosyal projeler, demokrasi, kentin planlanması ve yenilenmesi, sürdürülebilir ulaşım, doğa, altyapı, enerji, çocuk ve gençlik, spor, kültür sanat, dünya kenti İzmir başlıklarına değinen Soyer, şöyle konuştu:.
“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllardır birikmiş veri ve çalışmalar, elbette bu projelerin temel ilham kaynakları arasında yer alıyor. Öte yandan bu çalışmaların çeşitlenmesi için akademisyenler, sivil toplum ve doğrudan İzmir halkıyla çalışıyoruz. Gerekli durumlarda da hükümet ile “İzmir Vizyon Ortaklığı kurarak hiçbir kurum veya kişiyi işlyişin dışında bırakmayacağız. Göreceksiniz, İzmir’de yapacaklarımız yalnızca aynı zamanda Türkiye genelinde başka bir ekonomi anlayışı ve siyaset kültürünün oluşmasına öncülük edecek. İzmir’de geleceğin Türkiye’si hayalimiz gerçek olacak.

Haberin Devamı

Kongre merkezi sözü

“Fuar İzmir’in hemen yanına modern Kongre Merkezimizi inşa edeceğiz. Elektrik Fabrikasını kente kazandırıp Havagazı Fabrikası ile birlikte bir kültür vahası olarak konumlandıracağız. OliVelo projemizle birlikte bisiklet turizminde EUROPARC Federasyonu Avrupa doğal ve kültürel miras ağına üye olacağız. Kemeraltı’na UNESCO Dünya Kültür Mirası statüsü kazandıracağız. Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Doğa Mirası ilan edilmesi için çalışacağız. EXPO’ya yeniden aday olacağız. İzmir’i Avrupa Gençlik Başkenti ve Avrupa Kültür Başkenti yapacağız. Kültürpar’ı festivallerle buluşturacağız. İzmir’i Akdeniz çanağının öncü kenti yapacağız. Akdeniz Kentler Yönetim Ağı kuracağız. İzmir’de ise kadın genç, engelli ve çocuk meclisleriyle tüm kesimleri karar alma süreçlerine ortak edeceğiz bir yandan da onların üretime katılması ve istihdam edilmesini sağlayacağız”

Haberin Devamı

Temiz ulaşım, yeşil İzmir

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in ilk aşamada sunduğu 98 proje arasında, ulaşım ve otopark sorunlarını çözmek için kesinleştirilmiş ve bütçesi hazırlanmış metro ve tramvay yatırımları, bağlantı yolları ve alt geçit gibi çok sayıda yatırım yer aldı. Sosyal projeler kapsamında ise ev kadınlarını, emeklileri ve gençleri ilgilendiren çok sayıda çalışma dikkat çekti, projelerden öne çıkanlar şunlar oldu:
Öncelik metronun
“Halk Gıda Kooperatifi ve Halk Taşıt Projesi, meslek odaları, STK’lar, hemşehri dernekleri, ilçe belediyeleri, bölge halkı ve merkezi hükümetle birlikte kararların alınacağı “İzmir Vizyon Ortaklığı”, Buca metro hattı, Halkapınar-Otogar metrosu ve Çiğli Tramvayı, Şair Eşref Bulvarı, Havagazı ile Alsancak Garı önündeki alan, Karşıyaka Vapur İskelesi önü ve Basmane Garı önünde trafiğin yeraltına alınması, yeni iskeleler, İzmir’den Akdeniz kentlerine denizden ulaşım, Körfez Dönüşümü Projesi, Yeşil alan çalışmaları kapsamında, Portakal Vadisi-Buca 250 bin metrekare, kavşak ve viyadük altları 400 bin metrekare, Behçet Uz Rekreasyon Alanı 175 bin metrekare, Uzundere Rekreasyon Alanı, Kadifekale-Yeşildere Bölgesi 450 bin metrekare, Meles-Yeşildere Kent Girişi Rekreasyon Alanı 1 milyon metrekare, Yelki Rekreasyon Alanı-OliVelo Zeytin Bisiklet Rotası Ekolojik Aktivite- Eğitim Alanı 570 bin metrekare, Harmandal bertaraf tesislerini ve kent genelinde ileri biyolojik arıtma tesisleri ilea atık pompa istasyonları ve koku giderme üniteleri, İzmirTarih Projesi, Tiyatro İzmir, Plato İzmir, Konservatuvar İzmir, Atölye İzmir.”

Haberin Devamı

YÜZDE 50 İNDİRİM

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in en dikkat çekici projesi, toplu ulaşımda indirim sözü oldu, “Sabah saat 06.00 ile 07.00, akşam saat 19.00 ile 20.00 arasında ulaşım yüzde 50 indirimli olacak” dedi.