Ege Bakan Günay’ı ürküten maket

Bakan Günay’ı ürküten maket

29.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı İzmir’de Şifa Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılış törenine katıldı. Bakan Günay, derste insan vücudu maketine sadece uzaktan bakmakla yetindi

Bakan Günay’ı ürküten maket

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’de geçen yıl açılan Şifa Üniversitesi’nin 2012- 2013 eğitim yılı açılış törenine katıldı. Bakan Günay, Tıp Fakültesi öğrencilerinin insan vücudu maketi üzerindeki çalışmalarını ürpererek izlerken Doç Dr. Mehmet Ateş’in kadavraları gösterme teklifine “Buna bile zor tahammül ediyorum. Onları kesinlikle göremem” demesi gülüşmelere neden oldu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şifa Hastaneleri’nin ardından 2010 yılında üniversite açan ve ilk öğrencilerini geçen yıl alan bu yıl 520 öğrenciye ulaşan Şifa Üniversitesi’nin akademik yıl açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Yoğunlaşmış üniversiteler
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2010 yılında kurulan üniversitenin ardından 30 yıllık hastane ve vakıf deneyimi olduğunu vurgulayarak, üniversite sayısı 170’lerin üzerine çıkan Türkiye’nin tematik üniversitelere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bakan Günay, “Tıp, teknik bilim, sosyal bilimler ve sanat alanında yoğunlaşmış üniversitelere ihtiyaç var” dedi.
Günay, Tıp Fakültesi öğrencilerini derste ziyaret etti. İnsan vücudunu ve kollardaki kas sistemini inceleyen öğrencilerle sohbet eden Günay, ürperdiğini belirterek, “Babam doktor olmak isterdi ancak ben insan vücudu üzerinde çalışma yapmayı düşünemiyorum bile” dedi. Doç. Dr. Mehmet Ateş’in kadavraları gösterme teklifine ise “Ben maketine bile tahammül edemezken oraya nasıl giderim” demesi gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

“Sizden kopya çektim”
Bakan Günay, iğneyi doğru yere batırma eğitimi alan Tıp Fakültesi öğrencilerine, doğru yeri nasıl bulduklarını sordu. Öğrenciler, iğneyi sinire batırdıklarında ses çıkararak sinyal veren maket popoyu Bakan Günay’a uzattı. Bakan Günay, popoya eliyle dokunduktan sonra ucunda iğne olan enjektörü batırdı. Öğrencilerin “Doğru yere iğne yaptınız” deyince sözlerine de “Sizden kopya çektim” diyerek, karşılık verdi.