Ege Bakan Günay’ı Zeugma ağlattı

Bakan Günay’ı Zeugma ağlattı

10.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı ve Ak Parti İzmir Adayı Ertuğrul Günay, Türkiye turizm sektörünün tüm temsilcileriyle İzmir’de biraraya geldi.

Bakan Günay’ı Zeugma ağlattı

Toplantıda duygulu bir konuşma yapan Bakan Günay, Türkiye’den gitmiş eserlerin yeniden yerlerine döndürülmesi için gösterdikleri çabaları anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Günay, “Yurtdışına gittiğim zaman ören yerlerini geziyorum. Oradaki rehberler gösteriyorlar, Türkiye’den geldiğini söylüyorlar. Oturup dizlerimi dövmek geliyor içimden” dedi. Günay ayrıca, Ege Bölgesi’ni önümüzdeki dönemin yüksek gelir düzeyine hitap edecek turizm merkezi olarak kurguladıklarını da belirterek “Burada çok uygun bir ortam var ve henüz bakir. Dava süreçlerinden korumaya çalışıyoruz. Çünkü İzmir’dedava açma ve yatırım yaptırmama gibi bir gelenek oluşmuş” dedi.
Günay, İzmir’in EXPO’yu kazanmasıyla Türkiye için de büyük bir tanıtım hamlesi yaşanacağını sözlerine ekledi.

Görevde kalmalı
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Bakan Günay’ın sektörü en iyi anlayan insanlardan olduğunu söyledi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Derneği Başkanı Mehmet İşler ise Bakan Günay’ın İzmir’den milletvekili adaylığıyla birlikte kentte turizm sektörünün önemli bir hareketlilik içine girdiğini, gelecek dönemde umutlarının arttığını ifade etti. Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkanı Yılmaz Tecimen ise Bakan Günay’ın yeni dönemde tekrar aynı göreve devam etmesini dilediklerini söyledi.


Denizli: Emekliler başımızın tacıdır
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı İlknur Denizli, emeklilerle buluşup sorunlarını dinledi. Seçim çalışmaları kapsamında İzmir’i gezen İlknur Denizli, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Konak Şubesi’ni ziyaret etti. Denizli emeklilere “Amacımız sorunları tesbit etmek ve çözüm yolunda yapıcı ve iyileştirici adımlar atmaktır” dedi. Denizli, emekli maaşlarının iyileştirilmesini isteyen dernek üyelerine, yaklaşık 9 milyon emeklinin hayat şartlarının yükseltilmesi için büyük gayret sarf edildiğini söyledi.


Şengül: İzmir’e hizmet sevdamız
AK Parti İzmir 2.Bölge milletvekili adayı Şehir Plancısı Aydın Şengül, seçim çalışmalarına Bayraklı Osmangazi, Refik Şevket İnce ve M. Erener mahallelerinde esnaf ziyaretleri ile devam etti. Nafiz Gürman mahallesinde vatandaşlara seslenen Şengül, emeklilerin intibak yasası sorununa değindi, “Ülkemiz AK Parti iktidarı ile ülkeyi soyan hortumculardan ve çetelerden kurtuldu. Bu soygunun maliyeti çok büyük oldu. Sosyal iyileştirmeler bu yüzden tam anlamıyla yapılamadı. İntibak yasası ile ilgili gerekli çalışmalarımızı tamamladık ve seçimden sonra bu yasa öncelikle üzerinde durulacak konularımızdan biri” dedi.


Doğan’dan sivil anayasa sözü
AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Bilal Doğan, Güzelbahçe seçmeniyle bir araya geldi. Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda esnafla buluşan Bilal Doğan, Türkiye Emekli Astsubayları Derneği Güzelbahçe şubesini de ziyaret ederek sorunlarını dinledi. AK?Partili Bilal Doğan, millet-vekili seçildiği takdirde emekli assubaylarının srunlarını Meclis’e taşıyacağını veki olarak ilk işinin bu olacağını söyledi.

AK Parti Çeşme’de sahillere indi
AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, İl Genel Meclisi Üyesi Arif Barata ve parti üyeleriyle Ilıca, Ayayorgi, Dalyan, Pırlanta, Altınkum gibi ünlü plajlarda oy istedi. Çeşme’deki bütün plajları ziyaret ettiklerini, özellikle 35 İzmir projesinin ilçe sakinlerini oldukça heyecanlandırdığını ifade eden Arif Barata, “Bu icraatlarla Çeşme turizmde arzuladığı yere kavuşacak” şeklinde konuştu. Binali Yıldırım tarafından açılışı gerçekleştirilerek Çeşme’ye kazandırılan Marina’nın ilçeye önemli bir katkı sağladığını, bunun memnuniyetini her ziyarette duyduklarını ifade eden Barata, partisinin projelerinin desteğinin büyük olduğunu önesürdü.