Ege Bal gibi sözler

Bal gibi sözler

05.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki günlüğüne Türkiye’ye gelen BIE Genel Sekreteri, İzmir’i geçmişe göre hazırlıklı bulduğunu belirtti ve ekledi: Bu kez şansınız çok yüksek görünüyor

Bal gibi sözler

Ulusalararası Sergiler Bürosu (BIE)Genel Sekreteri Vicente Loscertales, iki günlük Türkiye çıkarmasında İzmir’in hazırlıklarını övdü. Başbakan Tayyip Erdoğan, Bakanlar Recep Akdağ ve Ertuğrul Günay’la biraraya gelen Loscertales, bu görüşmelerin ardından İzmir’in kanaat önderleri ile buluştu. Loscarteles Brezilya, Tayland, Dubai ve Rusya’nın rakip olduğu yarışın çok çetin geçeceğini, söyledi. Kasım 2013’te yapılacak oylamaya da işaret eden Loscertales, “Yapılacak çok şey var. İlk adım dosyayı tamamlamamız gerekiyor. İlerlemeleri gördük. Tüm organların iyi çalıştığını gördüm” dedi. Loscertales, dosya hazırlama işleminin yıl sonuna kadar bitirilmesi gerektiğini dile getirdi. İzmir’in diğer ülkelerle karşılaştırıldığında “muazzam avantajı” olduğunun altını çizen genel sekreter şunları söyledi: “Çok büyük farklılıklar var. Şimdi hükümetin erken aşamada müdahalesi sözkonusu. Geçen sefer organizasyon komitesi ve devlet müdahalesi çok geç oldu. İlgili bakanlıklar bu işin içinde çok aktifl. Sağlık Bakanlığı’ndan çok iyi bir sunum gördüm. Bu yıl şehir büyük ilerleme sağladı.”
Sizi iki rakip zorlar... Loscertales, İzmir’in rakiplerinden Paulo ve Ekaterinburg’un süreci iyi götürdüğünü ancakTayland ve Dubai’nin sıkıntıları olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

İkinci sunumda Dr. Öz ile Arkas olacak
İzmir Valisi Cahit Kıraç EXPO için kanunun, örgütün, şemanın tamamlandığını hatırlattı. Loscertales’in de temaslardan memnun olduğunu belirten Kıraç, 12 Haziran’da Paris’te gerçekleştirilecek BIE Genel Kurulu’nda dünya sağlık kamuoyunda tanınan Dr. Mehmet Öz ile Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın da kendilerine eşlik edeceğini de sözlerine ekledi.

Günay Hükümet’in kararlılığını iletti
Loscartales beraberinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı ziyaret etti. Türkiye’nin ve İzmir’in bu kez başarıya ulaşmak konusunda her türlü kararlılığı sergileme niyetinde olduğunu vurgulayan Günay, ”Biz hükümet olarak her türlü siyasi kaygının ötesinde İzmir’in EXPO adaylığını bütün içtenliğimizle destekliyoruz. Sayın Başbakan başta Sağlık Bakanımız, İzmirli milletvekillerimiz, Ulaştırma ve bizim bakanlığımız, devletimizin bütün gücümü ile bu büyük projenin arkasındayız” dedi.