Ege Balıkesir kenetlendi

Balıkesir kenetlendi

16.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Büyükşehir belediyesi, kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz demeden çalışıyor. Meclis üyeleri de, huzur haklarını bağışladı.

Balıkesir kenetlendi

10 ili etkileyen yıkıcı depremin ardından bölgeye her türlü desteği gönderen Balıkesir, şehre gelen depremzedelerin de ihtiyaçlarını giderebilmek için var gücüyle çalışıyor. Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve AFAD, şehirdeki tüm kurumlarla işbirliği içinde koordineli olarak yürüttükleri çalışmalarla kente gelen afetzedelerin yaralarını sarıyor. Ekipleri, bir yandan arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını başarılı bir şekilde yürütüyor diğer yandan da kente gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için mesai gözetmeksizin çalışıyor. Valiliğin talimatıyla eski alışveriş merkezi Afet Depolama, Sosyal Destek ve Lojistik Merkezi ile Giysi Bankası’na, Bandırma ile Edremit itfaiyeleri Afet Koordinasyon Merkezi’ne, Balıkesir Çiftçi Merkezi Hijyen Yardımı Toplama Noktası’na ve Balıkesir Kent Konseyi İlaç Depolama Merkezi’ne dönüştürüldü. Ayrıca Balıkesir Afet Koordinasyon Merkezi’de yardımların toplandığı ve kolilenerek TIR’lara yüklendiği birimler olarak hizmet veriyor.

Haberin Devamı

İki güzel karar

Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, şubat ayı huzur haklarını bağışlayacak, kentte ikamet eden depremzedelerin kullandıkları suyun birinci kademeye tekabül eden kısmını da büyükşehir karşılayacak.