Ege Balıkesir’in yolları baştan sona yenileniyor

Balıkesir’in yolları baştan sona yenileniyor

19.08.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin her köşesinde yol yapım çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor. Birçok ilçede; sıcak asfalt, sathi kaplama ile bakım-onarım işlemlerini aralıksız sürdüren Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, biten çalışmaların hemen ardından bir başka bölgede çalışmalarını başlatıyor.

Balıkesir’in yolları baştan sona yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılının başından bu yana; Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Edremit, Karesi, Kepsut, Susurluk ve Sındırgı’da 93 bin ton yani 45,3 kilometre sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdi. Altıeylül, Ayvalık, Burhaniye, Bandırma, Dursunbey, Erdek, Gömeç, Gönen, Karesi ve Marmara’ da ise 178.4 kilometre sathi kaplama çalışmalarını tamamlayan ekipler, farklı ilçelerde de yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

20 milyon euroluk proje

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce yürütülen, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (BASKİ) nihai faydalanıcısı olduğu “Bandırma Entegre Su Projesi” 20 milyon euroluk yatırımla hayata geçecek. Arıtma tesisi için yürütecekleri çalışmaları anlatan Büyükşehir Başkanı Yücel Yılmaz, “Su borularını değiştirip arıtmanın yönüne doğru götüreceğiz, yağmur suyu hatlarını denize vereceğiz. 2023’e kadar Bandırma’nın içinde iş makineleri hep çalışacak” dedi. l AA