Ege Baradan’a, tüllü duvaklı uğurlama

Baradan’a, tüllü duvaklı uğurlama

05.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Çini eserleriyle, resim ve seramikteki kendine özgü tekniğiyle adını dünyaya duyuran Ümran Baradan, son yolculuğuna uğurlandı.

Baradan’a, tüllü duvaklı uğurlama

Baradan’ın vasiyeti gereği, tabutuna modacı Zuhal Yorgancıoğlu tarafından tül duvak örtüldü.

Kızılay’dan lokum ve su
Star TV Haber Grup Başkanı Uğur Dündar’ın eşi Yasemin Dündar’ın annesi, Baykal Çaygöz’ün eşi Yasemin Baradan, mide kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Baradan’ın cenazesi, kurduğu, Konak’taki Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin önünden geçirildikten sonra Alsancak’ta adını taşıyan sokağa getirildi. Cenazeyi; Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, kızı Yasemin Baradan Dündar, damadı Uğur Dündar ve sevenleri karşıladı. Cenaze namazı, Alsancak Hocazade Camisi’ne, öğleyin kılındı. Akrabaları, dostları, sevenleri, sanat, medya, sağlık, siyaset ve işdünyası temsilcileri, Ümran Baradan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Vali Cahit Kıraç da katıldı. Öncesinde, Baradan Ailesi, taziyeleri kabul etti. Baradan’ın vasiyeti gereği, Cumhuriyet Kadınları Şiir CD’si dağıtıldı. Baradan’ın pek çok bağış yaptığı Kızılay, lokum ve su ikram etti.

Kadınlar da cenazede saf tuttu
Baradan’ın cenaze namazında kadınlar da saf tuttu, gözyaşları sel oldu. Tabutunu, Star TV Haber Grup Başkanı Uğur Dündar da taşıdı. Dündar, cami avlusu dışında, caddede toplanıp kendisini alkışlayanlara teşekkür ederken, Baradan’ın cenazesi, Kemalpaşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sanatçının, son yolculuğuna uğurlandığı dün, yeni projelerini görüşmek için bir ajansla randevulaştığı öğrenildi.

Adını taşıyan okulda tören
Baradan, Kemalpaşa’daki, adını taşıyan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde de anıldı. Kaymakam Yüksel Topal, Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Murat ile öğretmenler, öğrenciler ve okul aile birliği yöneticileri katıldı, saygı duruşu yapıldı.
Belediye Başkanı Karakayalı, Türkiye’de ilçede eğitim-öğretim veren tek güzel sanatlar lisesine sahip olduklarına dikkat çekti, “Bu, Ümran Baradan sayesinde oldu. Eğitime gönül vermiş biri olarak, sanata ve sanatçıya verdiği önemi bu okulu yaptırarak göstermiştir. Son olarak bizlere Ümran Baradan Güzel Sanatlar Müzesi’ni bağışladı” dedi.
Kemalpaşa Kaymakamı Topal da “Önemli olan sonrasında güzel anılmak, hayırla yad edilmek, bu dünyadan güzel bir isimle, güzel bir adla öbür dünyaya intikal edebilmek. Baradan, tüm bunları gerçekleştirerek ebediyete intikal etti” diye konuştu.