Ege Başarı uzak değil

Başarı uzak değil

26.05.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmirli şirketlere çağrıda bulunan Öner, “Reklam bütçelerinin dörtte biri bizi Birinci Lig’e yükseltir. Sporda başarı için omuz omuza vermeliyiz” dedi

Başarı uzak değil

Basketbol başta olmak üzere, voleybol, atletizm, jimnastik, yüzme, izcilik, masa tenisi, badminton, yelken, kayak, okçuluk ve hentbol branşlarında dokuz yıldır hizmet veren Gelişim Koleji Spor Kulübü, potada özlenen başarıya ulaşmak için formül aramaya başladı.
Erkekler Basketbol İkinci Ligi’nde bu sezon Play-Off’un ilk turunda Tofaş’a elenen yeşil-sarılılarda Başkan Serdar Öner, başarının gelmesi için sponsorluk desteğinin şart olduğunu söyledi. Tuborg’un kapanmasından sonra hızla kan kaybeden İzmir basketboluna yeni bir soluk olmak istediklerini belirten Öner, “Bizim gibi önemli girişimlerin ciddi sermayelerle desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Görüşmeler sürüyor
Aliağa’nın şampiyonluğu dışında İzmir’in bu yılı hüsranla kapattığını dile getiren Öner, “Herkesin şapkasını önüne koyması gerekiyor. Hedeflediğimiz noktalara ulaşmak için neler yapabiliriz projeler üretmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. “Başarı için sponsorluk desteği şart” diyen Öner şöyle konuştu:
“İzmir kökenli firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. CMS, Özsüt, Esenpen, Dalan, Jimmy Key, Orkide, Ekiz vb. birçok başarılı şirketle temaslarımız var. Bu şirketler reklam bütçelerinin dörtte biri bizi 1.Lig’e taşımaya yeterli.”

Başka girişimler lazım
Türkiye’nin üçüncü büyük kentinde Pınar Karşıyaka, Gelişim Koleji, Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere sadece 4 takımın bulunmasının yadırganması gerektiğini belirten Öner sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu noktada sorunları ve zaferleri birlikte paylaşacağımız bir organizasyonun içinde olmak zorundayız. İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırarak hareket ediyoruz. Gelişim Koleji olarak kendi organizasyonumuza bile destek bulamıyoruz. Karşıyaka’nın Pınar, Aliağa’nın belediyeden başka desteği yok. İzmir Büyükşehir zaten belirli bir organizasyonun takımı. Bu dört oluşumun dışında ikinci bir girişim yıllardır yok. Böyle olunca da bir üst düzeye atlamak gerçekten çok zor oluyor, uzun zaman alıyor.” 

Öncelik eğitimde
Gelişim Koleji olarak spora müthiş destek verdiklerini ifade eden Öner, uyguladıkları sistemle öğrencilerin eğitim ve sporu bir arada götürebildiğini kaydetti.
Öner, antrenmanlar veya maçlar yüzünden derslerden geri kalan öğrenciler için özel ders bile verdiklerini belirterek, “Bizim temel ilkemiz sporcu öğrencilerimizin eğitiminden geri kalmaması. Bu ilkemize o kadar bağlıyız ki ders başarısı düşen öğrencileri takımdan kesiyoruz. Nüfusunun yüzde ellisi lisanslı sporcu olan bir okuluz. Eğitimle spor arasındaki hassas dengeyi bozmadan ruhen ve bedenen sağlıklı bireyleri topluma  yetiştiriyoruz” ifadesini kullandı.

Serdar Öner kimdir?
1962 İzmir doğumludur. Lise eğitimini İstanbul Beyoğlu Atatürk Erkek Lisesi’nde tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü’nden Türkiye’nin ilk erkek anaokulu öğretmeni olarak mezun olmuştur. (1984 Yılı) Ankara Erken Başarı Anaokulu’nda anaokulu öğretmeni olarak çalıştıktan sonra 1987 yılında Karşıyaka’da Gelişim Çocukevi’ni kurmuştur. 1996 yılında Ulukent  İzmir’de 25 dönüm arazi üzerine kurduğu Gelişim Koleji,  çocukevinin bir uzantısıdır. Gelişim Okulları şu anda Karşıyaka’da yer alan Gelişim Çocukevi (3-6 yaş) , Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Gelişim Koleji Gündüz Bakım, Kreş ve Çocukevi (0-6 yaş) ve Gelişim Koleji olmak üzere Gelişim Okulları varlığını sürdürmektedir.