Ege Basın Akademisi kapılarını açtı

Basın Akademisi kapılarını açtı

20.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin AB hibe destek programı kapsamında kurduğu Basın Akademisi’nin resmi açılışı yapıldı. Açılışta konuşan AB Delegasyonu Başkanı Berger, “Umarım, genç gazeteciler burada kendilerini geliştirir” dedi

Basın Akademisi kapılarını açtı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından uygulanan Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi programı kapsamında oluşturulan İGC Basın Akademisi, açıldı. 4 ayrı başlıkta ücretsiz mesleki beceri ve yabancı dil eğitimlerinin sunulduğu projenin açılışına, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş ve İGC üyeleri katıldı.

Haberin Devamı

Yarı zamanlı iş fırsatı

Projenin açılış töreninde konuşan İzmir İGC Başkanı Misket Dikmen, “Bu projenin hayata geçiyor olması rüya gibi. Hedef daha güçlü savunma, güçlü gazeteciler ve medya özgürlüğü için güçlü bir dayanışmadır” dedi.
Ankara ve İstanbul’dan sonra üçüncü basın akademisini İzmir’de açtıklarını söyleyen AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de, “Basın özgürlüğü adına geliştirilen projelere destek sağlıyoruz. Mesleğin profesyonel bir şekilde yerine getirilebilmesi ve gazetecilerin artırılmasına yönelik desteklerimiz de var. Umut ederim ki genç gazeteciler bu akademiye gelip kendilerini geliştirir” diye konuştu. İGC Başkan Yardımcısı Dilek Gappi de, eğitimlerin her yıl 4 defa tekrar edeceğini, işsiz veya çalışan gazetecilere 9 Eylül Gazetesi’nde yarı zamanlı çalışma olanağı sağlanacağını söyledi.