Ege Basın Ligi, dostluk içinde tamamlandı

Basın Ligi, dostluk içinde tamamlandı

08.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Basın Ligi 2022 Hüseyin Yangır Sezonu Halı Saha Futbol Turnuvası’nın ödül törenine katıldı. Birinciye kupayı takdim eden Başkan Soyer, Konak ve Bornova belediyelerinin karşılaştığı dostluk maçının da başlama vuruşunu yaptı.

Basın Ligi, dostluk içinde tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından basın mensuplarının kaynaşması, motivasyonu ve spora teşvik edilmesi için düzenlenen “İGC Basın Ligi 2022 Hüseyin Yangır Sezonu” halı saha futbol turnuvası ödül töreni ile sona erdi. Turnuvanın birincisi TSYD İzmir Spor, ikincisi Yenigün Spor, üçüncüsü ise Turkuvaz Medya Grubu oldu. Turnuvanın kapanışında Konak Belediyesi ve Bornova Belediyesi meclis üyeleri dostluk maçı yaptı.

Haberin Devamı

Celal Atik Kapalı Spor Salonu’ndaki ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hep söylediğimiz gibi, başka bir Türkiye mümkün, başka bir futbol mümkün. Futbolda kardeşlik ve tatlı bir rekabet var. Rahmetli Hüseyin Yangır’ın adının yaşatıldığı bu turnuva ayrıca çok kıymetli. Her sene bir duayen gazetecinin adı bu turnuvayla yaşatılacak. Gazetecilerimizin sahada bu tatlı rekabeti sürdürüyor olması çok kıymetli. Biz destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘Tek yürek olduk’

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise, “Ne mutlu ki büyük bir başarıyla ligi tamamladık. Bizim için gerçek başarı turnuvanın dostluk ve barış içinde geçmesi oldu. Bizim için gerçek başarı, İzmir basınının her koşula rağmen tek yürek olmayı bilmesidir. İnadına gerçeği yazmaya çalışan biz sektör temsilcileri, zorluk içinde mücadelemizi sürdürüyoruz.

Haberin Devamı

Dayanışmayla birçok zorluğu aşmaya kararlıyız, inancımız tam” şeklinde konuştu. Finalde Yenigün Spor’u 9-4’lük skorla mağlup eden TSYD İzmir Spor’a kupayı Başkan Soyer ve İGC Başkanı Gappi verdi. Daha sonra Konak Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin dostluk maçı için takımlar sahaya çıktı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün de top koşturduğu maçın başlama vuruşunu ise Başkan Soyer yaptı.

TSYD İzmir, kupanın sahibi oldu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen İzmir Basın Ligi 2022 Hüseyin Yangır Sezonu Halı Saha Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi takımı oldu. Turnuvanın final maçında Yenigün’ü 9-4’lük skorla mağlup eden TSYD İzmir, kupanın sahibi oldu. TSYD İzmir’in şampiyon kadrosunda Bahri Okumuş, Gökhan Özyurtlu, Ali Gözeten, Hasan Ercazip, Serhan Çifdalöz, Arda Akman, Sinan Kerim Uçkaç, Fatih Öner, Eray Arpaşin, Onur Tungut ve Yiğit Ege Ak isimleri yer alırken, TSYD İzmir’den Arda Akman, 16 gol atarak Yenigün Spor’dan Arda Yoğurtçu ve DHA Spor’dan Davut Can ile birlikte gol kralı oldu.