Ege "Başka delikanlı varsa çıksın gelsin"

"Başka delikanlı varsa çıksın gelsin"

18.10.2017 - 04:28 | Son Güncellenme:

Kültürpark’ta bir karış toprağın satılmayacağını vurgulayan Aziz Kocaoğlu, “Basmane Çukuru’nu konuşanlar var. Türkiye Cumhuriyeti’nde anlaşması yapılmış bir konuda, masa başına oturup da yerel yönetimin hakkını 1.5 kat artıran başka delikanlı bulursanız, getirin karşıma” diye konuştu

Başka delikanlı varsa çıksın gelsin

Kentteki tüm muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinlemek üzere seri toplantılar başlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak’ta bazı muhtarların dile getirdiği, ‘Kültürpark ve Basmane Çukuru ile ilgili rant iddiaları’ hakkında önemli açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, “Kültürpark’ın bir karış toprağı satılamaz. Kültürpark’ta artık Enternasyonal Fuar dışında fuar yapılmıyor. O yüzden yeşili çoğaltıp, inşaatı azaltmak istiyoruz. Yıkılacak alan 35 bin metrekare, karşılığında sadece 11 bin metrekarelik alana hem Enternasyonal Fuarı’nın ihtiyacını görecek hem de Kültürpark’ı Kültürpark yapacak kültür-sanat faaliyetlerinin olacağı bir yer yapalım dedik. Bizim tıynetimizde kenti bozmak yok, kentliye kente hizmet var” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Cenaze kucağımdaydı’

Halk arasında ‘Basmane Çukuru’ olarak bilinen araziyle ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, ‘Basmane çukuru’ olarak bilinen arazide 12 bin metrekare inşaat hakları olduğunu bunu 30 bin metrekareye çıkardıklarını belirtti, “Hala Basmane Çukuru’nu konuşanlar var. O araziyi ben vermedim, oradaki adamları ben iflas ettirmedim. Sadece cenazeyi kucağımda buldum. Orada Belediye’nin hissesi yüzde 12’ydi; yüzde 88’i başkasına aitti. Ben yoğun çaba harcayıp Belediye hissesini yüzde 30’a çıkardım. Türkiye Cumhuriyeti’nde sözleşmesi bitmiş, anlaşması yapılmış bir konuda, masa başına oturup da yerel yönetimin hakkını 1.5 kat artıran başka bir belediye başkanı bulursanız, getirin benim karşıma, konuşun. Yazıktır günahtır. Varsa bunu yapacak başka bir delikanlı, çıksın gelsin. Belediye payını yüzde 12’den yüzde 30’a çıkartırken TMSF’de her yere kaydettirdim. Benim işim sağlam” dedi.

Haberin Devamı

Fevzipaşa Bulvarı ‘tek yön’ oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Konak Tramvayı’nın hat döşeme çalışmaları kapsamında, kent merkezindeki trafik düzeninde önemli bir değişikliğe gidiliyor. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kurul kararı doğrultusunda, yarından itibaren Fevzipaşa Bulvarı, Basmane yönüne doğru tek yön olarak hizmet verecek. Taşıtlar Fevzipaşa Bulvarı’nı, Cumhuriyet Bulvarı’ndan giriş yaparak kullanacak. Uygulama Konak Tramvayı imalatları tamamlanıncaya kadar devam edecek.

Yazarlar