Ege Başkan Kürüm’den sevindiren imza

Başkan Kürüm’den sevindiren imza

04.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Karabağlar Belediye Meclisi’nde bir ilk yaşandı. Başkan Sıtkı Kürüm, 224 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Başkan Kürüm’den sevindiren imza

1 Mart’tan geçerli sözleşmeye göre bu yıl işçi maaşına yüzde 9, önümüzdeki sene içinse enflasyon oranı+1 oranında zam öngörüldü. Böylece en düşük işçi maaşı bin 600 liradan, iki bin liraya; en yüksek maaş ise 2 bin 350 liraya yükseldi. Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Cemal Küpeli, Başkan Kürüm’ün, Karabağlar için bir şans olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Mecliste, içkili yer tartışması
Karabağlar Belediye Meclisi’nde içkili yerlerin belirlendiği önerge öncesi, Ak Part Grup Başkanvekili Gülsüm Satoğlu söz aldı. Satoğlu, Ali Rıza Avni Bulvarı’ndaki Hürriyet Parkı’na içkili yer izni verilmesini onaylamadıklarını söyledi, Başkan Sıtkı Kürüm’e, “Sizi halka şikayet ederiz” dedi. Tepki gösteren Kürüm, “Siz edin. Ben de sizi halka şikayet ederim” diye konuştu. Yeşillik Caddesi, Ali Rıza Avni Bulvarı, Halide Edip Adıvar Caddesi ve İnönü Caddesi’nde içkili yer açılabileğine dair önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.

Eğlence mekanlarına saat sınırı geliyor
Karşıyaka Belediyesi’nce uygulamaya konulan, ‘eğlence mekanlarına saat sınırlaması’, Bornova’da hayata geçirilecek. Belediye encümeni bu yönde ilk adımı attı. Başkan Kamil Okyay Sındır, Küçükpark ve Büyükpark civarındaki eğlence merkezlerinin 04.00’e kadar açık kaldığını, buradan yükselen gürültünün, çevre sakinlerini rahatsız ettiğini söyledi, şöyle dedi: “Kapanış saatleri 12.30’a çekilecek. Gerekli düzenleme çalışmalarına başladık. Kısa zamanda belediye encümeni bu yönde karar alacak. Rahatsızlık vermeye kimsenin hakkı yok” dedi. Önemli sorunlardan birinin de trafik olduğunu aktaran Sındır, “Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne ara sokakların trafiğe kapatılması önerisini götürdük. Cadde üzerinde park ve duraklama yapılmaması konusunda gerekli önlemleri alacağız” diye konuştu.