Ege Başkan Tartan: Öneri bekliyoruz

Başkan Tartan: Öneri bekliyoruz

13.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de, Alsancak Kültür Mahallesi Muhtarı Nurdan Metin ve mahalle sakinleri, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı ziyaret etti, çalışmaları nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Başkan Tartan: Öneri bekliyoruz

Tartan, ilçenin gelişmesi ve güzelleşmesi yolunda, tüm vatandaşlardan kent estetiğine yönelik öneri beklediklerini söyledi, şöyle dedi: “Dominik Sokağı ve Sevgi Yolu yenileme projeleri bitmek üzere. Heykeller ve ışıklandırma sistemi konusunda yapacaklarımızı, semt sakinlerinin taleplerini sunacağı toplantıyla kararlaştıracağız.”


İZMİRLİLER İZMİRLİ OLMAYI TARTIŞACAK
İzmir’de, 22-24 Ekim tarihleri arasında “İzmirli olmak” konulu sempozyum düzenlenecek. Ahmet Priştina Kent Arşivi Müzesi’ndeki iki günlük etkinlikte, toplam 38 bildiri sunulacak. Ayrıca üç poster sunumu ve panel de gerçekleştirilecek.
Konuk konuşmacılardan bazıları şöyle: Prof. Hasan Malay, Prof. Ersin Doğer, Prof. Hüsnü Erkan, Doç. Tanju Tosun, Yrd. Doç. Zafer Derin, Yrd. Doç. Oktay Gökdemir, Ahmet Talimciler.

Dere ıslahlarında bir taşla iki kuş
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü’nün Bornova’nın Şeytan, Malama ve Taşpınar derelerinde başlattığı ıslah çalışmaları, kent genelinde sürdürülen yeşillendirme çalışmalarına da katkı sağlıyor. Doğanlar, Yunus Emre ve Mevlana mahallelerinden geçen bu derelerden çıkan günlük 50-60 kamyonluk milli toprakla, yeni park ve bahçelerin düzenlemeleri gerçekleştiriliyor.