Ege Başkanlardan amatöre destek

Başkanlardan amatöre destek

22.10.2023 - 00:15 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Başkanı Yılmaz, amatör spor kulüplerine 30 milyon lira maddi destek sağlayacak. Konak Başkanı Batur da kulüplerin katılım paylarını ödeyeceklerini söyledi.

Başkanlardan amatöre destek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, amatör spor kulüplerine desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Başkanı Yılmaz, amatör spor kulüplerine bu yıl için 30 milyon lira maddi destek sağlayacaklarını belirtti. Başkan Batur da, sporcuların yeni sezonda kullanacağı malzeme ve kulüplerin katılım paylarını içeren destekle amatör sporcunu yanında oldu. Amatör Spor Haftası Kapanış Töreni’ne katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, amatör spor kulüplerine bu yıl için 30 milyon lira maddi destek sağlayacaklarını dile getirdi, spora her noktada destek olacaklarını söyledi. Sporun En’lerinin de ödüllendirildiği törende ayrıca Balıkesir’i ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil eden sporculara da ödülleri takdim edildi. 1977 yılında yapılan Ali Hikmet Paşa Spor Tesisi’ni yeni yüzüyle halkın hizmetine açtıklarını söyleyen Yılmaz “Sporcu fabrikası yapıyoruz orayı. 25 branşta aynı anda 2 bin 500 öğrenciye hizmet verecek bir tesis açtık. Balıkesir her yönüyle değişiyor. Tesislerimizin sayısı arttı. Yüzme havuzumuzu açtık. Her yerde bir tesis kazandırıyoruz. Amatör spor kulübü denildiğinde akla, gönüllü, yürekten, istekli bir şekilde yapan kişiler geliyor. Biz de Balıkesir Büyükşehir olarak her noktada destek olmaya başlıyoruz. Başarı gittikçe artıyor. Spor alanlarının sayısını artırmak istiyoruz. 20 ilçemizde bulunan tüm amatör spor kulüplerimize maddi ve ayni destekte bulunuyoruz. Bu yıl 30 milyon lira destek vereceğiz” dedi. Ali Eren Demirezen için özel bir organizasyon yapacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, Dünya Boks Şampiyonası’nda Ali’nin maçının Balıkesir’de gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

Haberin Devamı

‘Sorunlarınızı biliyorum’

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni sezona başlayan amatör spor kulüpleriyle bir araya geldi. Başkan Batur’un Halkapınar’da amatör spora hizmet edecek iki yeni saha müjdesinin ardından ilçedeki 28 amatör kulübe 25’er bin lira malzeme desteği verildi. Ayrıca kulüplerin ligler için Futbol Federasyonu’na vermesi gereken katılım payları da Konak Belediyesi tarafından karşılandı. Başkan Batur, “Özellikle amatör spor kulüplerinde oynamış, yöneticilik yapmış biri olarak amatör spor kulüplerinin sıkıntılarını yakından biliyorum. Amatör spor kulüplerimizin, futbol kulüplerimizin yaşaması, ayakta kalması, altyapılarının gelişmesi için Konak Belediyesi olarak elimizden gelen katkıyı en üst noktada sunmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

Amatör spor çok önemli, çünkü buradan yetişecek sporcular çok önemli. Gelecekte bizleri, İzmirimizi temsil edecekler. Buradan yetişecek sporcularımızın Türkiye çapında başarılı olması, uluslararası başarılar elde etmesi bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Başkanlardan amatöre destek

Balıkesir, zulme ‘dur’ diyor

Balıkesir Zağnos Paşa Camisi’nde İsrail‘in saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler için dualar edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Sivil Toplum Platformu ile beraber “Filistin’de yaşanan zulme ‘dur’ demek için cuma namazında beraberiz. Haydi, Kuva-yı Milliye hehri Balıkesir, tek yürek olalım” ifadesini kullandı.