Ege Bayındır’da, bal üretimine kadın eli değecek

Bayındır’da, bal üretimine kadın eli değecek

24.09.2017 - 04:37 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent sınırlarında arıcılığın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla 2016’nın ilk ayında, İzmir İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’yle işbirliği protokolü imzaladı.

Bayındır’da, bal üretimine kadın eli değecek

Proje kapsamındaki ana hedeflerin arı yetiştiriciliğine ve ıslah çalışmalarına destek olmak, küçük üreticileri desteklemek, arıcılığı yaygınlaştırmak ve özellikle katma değeri yüksek olan polen, propolis, arı sütü gibi yan ürünlerin üretimini artırmak ayrıca ana arı yetiştiriciliğini öğreterek kırsalı daha fazla desteklemek olduğu belirtildi. Protokolle 19 Eylül’de başlayan ve cuma günü yapılan uygulamalı eğitimle son bulan, kadın üreticilere yönelik Arıcılık Kursu’na 120 kursiyer katıldı.

Haberin Devamı

Eğitim verdiği üreticilere kovan, arı ve arıcılık setleri dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle başta kadınlar olmak üzere kırsaldaki vatandaşların meslek edinmesine ve gelirlerinin artmasına katkıda bulunuyor. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, “Çok mutluyuz çünkü üretime kadın elinin değmesi gerçekten çok güzel. Yoğun bir eğitim geçirdiniz. Şimdi sıra öğrendiklerinizi hayata geçirmekte. Tüketen değil üreten bir kent olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.