Ege Bayındır’da eski başkanın yüzü güldü Kertiş ise şokta

Bayındır’da eski başkanın yüzü güldü Kertiş ise şokta

28.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bayındır’da AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, kendisinden önce 15 yıl aynı görevi yapan CHP’li Alaattin Çapuk’un, babası Hasan Çapuk’un kiracı olduğu, belediyeye ait benzin istasyonunu yıkıma hazırlanırken, Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararla şok oldu.

Bayındır’da eski başkanın yüzü güldü Kertiş ise şokta

Çapuk Ailesi’nin, ‘kiracılık hakkının devam etmesi’ yönünde açtığı davada, mahkeme heyeti, ihtiyati tedbir kararı verdi. Böylece benzin istasyonu mühürlenemedi. Kertiş, idare eylemlerinin idari mahkeme kararlarıyla durdurulabileceğini, bu kararın adli yargıda verilmesinin ilk olduğunu öne sürdü, “Karar çok manidar. Şaşırdık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim savunacak? İtirazımızı, hukuk gereği aynı mahkemeye aynı hakime ettik. Ancak sonucun değişeceğini düşünmüyorum” dedi. Belediye, Çapuk hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na görevi kötüye kullanma, ihalede usulsüzlük iddialarıyla suç duyurusunda da bulunmuştu.

Haberin Devamı

CHP’li İzmirli gençler sınavları protesto etti
Türkiye genelinde “Üniversiteye Giriş Sınavlarına Hayır” kampanyası başlatan CHP’li gençler İzmir’den tüm yurda seslendi. İzmir İl Gençlik Kolları üyeleri, eğitim sistemini eleştirerip, SBS, LYS ve YGS’nin kaldırılmasını isteyerek eğitim kadrolarının da yeniden düzenlenmesini talep etti. İl Başkanı Ekrem Bulgun’un da katıldığı toplantıda konuşan İl Gençlik Kolları Başkanı Derya Kuşdemir, bu eğitim sistemiyle Türkiye’nin geleceği olan gençlerin yaratıcılık dayanışma ve paylaşma gibi değerlerlerden yoksun hale geldiğini söyledi.

68’lilerden İl Başkanı Ekrem Bulgun’a övgü
İzmir 68’liler platformu Yürütme Kurulu üyeleri, CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun’u ziyaret etti. Yürütme Kurulu adına konuşan Hüsnü Oral, “Bulgun’un tecrübesiyle CHP örgütünü en iyi şekilde yöneteceğine inanıyoruz” dedi. 68’lilerin devrimci, cumhuriyetçi ve mücadeleci kimlikleriyle bir devre damgalarını vurduğunu belirten Bulgun da, “Bugün en çok ihtiyacımız olan şey bıkmadan usanmadan Atatürk Türkiyesi ve Cumhuriyet rejimi için mücadele etmektir, bu konuda örnek alınacak bir kuşak varsa 68’lilerdir” dedi.

Haberin Devamı

Büyük yangınla ilgili gerçekler ele alınacak
İzmir İçin Düşünceden Eyleme Toplantıları Çalışma Grubu, “İzmir yangını hakkındaki tarihsel gerçekler” konulu toplantı düzenliyor. Dileyen herkesin katılabileceği etkinlik, yarın Kültürpark’taki İzmir Sanat Oditoryum Salonu’nda saat 18.00’de başlayacak. Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü, tarihçi Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir konuşmacı olarak katılacak. Araştırmacı-yazar Yaşar Ürük de “Ahmed Adnan Saygun’da yangın izleri ve müziğe etkisi” konulu bir kısa sunum yapacak.

Başkan’a AKP çağrısı: Memurlara kulak ver
Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ayşe Yüreklitürk, memurlara toplu sözleşme yapmadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. Belediyede yapılan referandumda, yüzde 99.7 oranında ‘toplu sözleşmeye evet’ dendiğini hatırlatan Yüreklitürk, “Başkanın bu sese kulak vermemesi iyi niyetle bağdaşmıyor” dedi.