Ege Bayrak Müzesi’ne dijital erişim!

Bayrak Müzesi’ne dijital erişim!

01.06.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Dokuz Eylül Üniversitesi Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi açık arşiv sistemini erişime açtı.

Bayrak Müzesi’ne dijital erişim

Araştırmacıların müze arşivine rahatlıkla erişebileceğini söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Al Bayrağımızın şanlı tarihinin anlatıldığı, dünya bayraklarına yer verilen ve bu yönü ile ülkemizde bir ilk olma özelliğini taşıyan Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzemizde bulunan birbirinden değerli koleksiyonları da hem araştırmacıların hem de kamuoyunun kolaylıkla ulaşabileceği bir sistemle dijitalleştirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tüm arşivler sırayla açılacak

Teknolojinin gelişimi ve pandemi dolayısıyla kullanımı artan dijital mecraların uygun kullanım ile hayatı kolaylaştıran hizmetler olduğuna dikkat çeken Hotar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın açıkladığı öncelikli alanlar arasında da açık arşiv uygulamaları yer alıyor. Buradan hareketle üniversitemiz bünyesinde bulunan, üretime ve akademik araştırmalara destek olan tüm arşivlerimizi zaman içerisinde dijital erişime açacağımızı da belirtmek isterim” dedi.