Ege Bayraklı kadınıyla güçlü!

Bayraklı kadınıyla güçlü!

10.03.2022 - 02:20 | Son Güncellenme:

Bayraklı Belediyesi, son 3 ayda hayatını kaybeden kadınlara dikkat çekmek için adlarının yazılı olduğu panoya ayakkabılar astı, barış mesajları verildi

Bayraklı kadınıyla güçlü

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Bayraklı’nın güçlü kadınları bir araya geldi. Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla son 3 ayda hayatını kaybeden 72 kadının adının yazılı olduğu panoya ayakkabılar asıldı. Müzik dinletisi eşliğinde halaylar çekildi, barış ve özgürlük sloganları atıldı. Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Yaşamın kaynağı olan, dünyayı güzelleştiren tüm kadınlarımızın yanındayız. Bayraklı kadınıyla güçlü bir kent. Bir gün değil her gün, eşit ve adil bir yaşamın parçası olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Perihan Çağrışım Kayadelen de, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün bir kutlama günü olmadığını belirtti.

Burhaniye’ye Danışma Merkezi

Burhaniye Belediyesi, 8 Mart’ta Kadın Danışma Merkezi’nin kapılarını açtı. Belediye bünyesinde, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı olan merkezde, uzman psikolog, sosyolog ve ücretsiz danışmanlık hizmeti sunulacak. Ayrıca fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara yönelik hizmet verilecek. Belediyede çalışan kadınlarla birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Ali Kemal Deveciler, “Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir ve ileridir, üretkendir” dedi.