Ege Bayraklı'dan dünyaya mesaj

Bayraklı'dan dünyaya mesaj

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Bayraklıdan dünyaya mesaj

Futbolun eski milli yıldızları, Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği, “Irçılık ve Şiddete Hayır” temalı maçta yabancı uyruklu oyuncularla karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Tuncay Şanlı, Semih Şentürk ve Serdar Kulbilge gibi eski milli futbolcularla yabancı uyruklu oyuncuların karşı karşıya geldiği ve Süper Lig Hakemi Halil Umut Meler’in yönettiği gösteri maçının başlama vuruşunu Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yaptı.

Bayraklı’da dünyayı ilgilendiren ırkçılık ve şiddet gibi bir konuda böyle büyük bir organizasyona imza atmanın gururunu yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Spor, her zaman en etkin sosyal ve ekonomik gelişim aracıdır. Profesyonel futbolcularımız ve yabancı futbolcular, Bayraklı’da sahaya inerek sadece top koşturmadılar. Tüm dünyayı tarihler boyu yakıp kavuran, bir çok ülkeyi kıskacına alan ırkçılık ve şiddeti kınayan bir kardeşlik ve barış maçı yaparak, dünyaya mesaj verdiler” diye konuştu. Gösteri maçının finalinde etkinliğe katılan futbolculara, spor adamlarına plaket vererek teşekkür eden Karabağ, “Onların katkısı çok önemli. Bir sporcu olmanın, sporla uğraşmanın, spora yatırım yapmanın ne anlama geldiğini iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.

Bayraklıdan dünyaya mesaj

Haberin Devamı

DEV KADRO

Bayraklı Belediyesi’nin Şehit Ümit Boz Tesisleri’ndeki, “Irçılık ve Şiddete Hayır” temalı maçı efsane futbolcular Tuncay Şanlı, Semih Şentürk, Serdar Kulbilge, Yunus Altun, Orhan Üstündağ, İnanç Gültekin, Murat Alaçayır, Fatih Egedik, Fatih Sezer, Mehmet Zengin, Atilla Güneş, Aygün Taşkıran, Şener Aşkaroğlu eski hakemlerden Yunus Yıldırım ve Milliyet Ege Spor Müdürü Mehmet Demirtaş amatör takımlarda mücadele veren yabancı uyruklu futbolcularla gösteri maçı yaptı. Etkinliğe ayrıca TÜFAD İzmir Başkanı Şaban Acarbay, MHK üyesi ve FIFA eski hakemi Erol Ersoy, İzmir Futbol İl Temsilcisi Mehmet İncu, ASKF İzmir Şube Başkanı Kadri Yatkın, İzmir İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Arslan başta olmak üzere İzmir futbol camiasının önde gelen isimleri ile çok sayıda sporsever katıldı. Dostluk ve kardeşlik duygularının ön planda olduğu gösteri maçını efsaneler kadrosu 3-2 kazanırken sahadan milyonlara “Irkçılık ve şiddete” hayır mesajı verildi.