Ege Bayraklılı vatandaşlar şehitler için yürüdü

Bayraklılı vatandaşlar şehitler için yürüdü

08.04.2018 - 02:24 | Son Güncellenme:

18 Mart Şehitler Haftası’ndaki kortej yürüyüşü, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarına karşı gövde gösterisine dönüştü. Başkan Hasan Karabağ, “Bizler Atatürk’ün askerleriyiz” dedi

Bayraklılı vatandaşlar şehitler için yürüdü

Bayraklı Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası dolayısıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Sevgi Yolu Atatürk Anıtında bir araya gelen binlerce kişi, 100 metre uzunluğunda dev Türk bayrağı açarak, belediye binasına kadar yürüdü. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Biz Atatürk’ün askeri olmaya devam edeceğiz. Kimse bizi yıkamaz, yok edemez. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Haberin Devamı

Taviz vermek yok

Başkan Hasan Karabağ, büyük yürüyüşe eşi Bahriye Hanım’la birlikte katıldı. Yürüyüşte Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı ve dernek üyeleri, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla birlikte bandonun çaldığı marşları hep bir ağızdan söyleyen coşkulu kalabalık, esnaf ve evlerin balkonlarındaki vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi.
Başkan Karabağ ise “Bu etkinlikle birlikte, Bayraklı’nın yeni tören alanı artık burası olsun” diyerek başladığı konuşmasında, her etkinlikte 5 bin kişilik alanın dolmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Karabağ, “Çanakkale’de kimler bizi işgal etmek istediyse, kurtuluş savaşında da onlar işgal etti. Sevgili Atatürk ve arkadaşlarının çabalarıyla Cumhuriyet kurulduktan sonra yine yıkmak isteyenler de aynı ülkeler ve aynı kafalar... Türk bayrağı, Cumhuriyet ve Atatürk yolundan ayrılmamamız gerekiyor. Bugün gazilerimiz ve şehitlerimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni kurtarmasaydı hangi camide ezan okunacaktı? Hangi camide Türk bayrağı asılacaktı? Yer gök kilise olmayacak mıydı? Ezan sesi duyabilecek miydiniz? Siz nasıl bir inanç sahibisiniz ki bu ülkeyi kurtaran Atatürk’ü dinsizlikle ve hainlikle suçlayabiliyorsunuz? Bu ülkenin güçlerini eline geçirip, Arap Cumhuriyeti yapıp, kaynaklarını sömürüp ve Amerika’dan, Batı’dan yönetmek isteyenlere yine en büyük cevabı Atatürk’ün askerleri bizler vereceğiz. Biz Atatürk’ün askerleri olmaya devam edeceğiz. Kimse bizi yıkamaz, bizi kimse yok edemez” dedi.

Haberin Devamı

Her şey vatan için

Türkiye gündeminin her gün farklı konularla değiştirilemeye çalışıldığına dikkat çekerek, tartışma konusu olan İstiklal Marşı’nın kesinlikle değiştirilemeyeceğini vurgulayan Karabağ, şu açıklamalarda bulundu: “Siz İstiklal Marşını ruhunuzda yaşatmıyorsunuz anlaşılan, biz yaşatıyoruz. Onu değişik formasyonlara sokup, yok noktasına getiremezsiniz. Biz ölünceye kadar İstiklal Marşımızı böyle söyleriz. 29 Ekim gösterileri sonrası yurtiçi ve yurtdışından birçok mesaj aldık. Hepsi duygu dolu, övgü dolu. Etkinliklerimizi gözyaşlarıyla izlemişler. Aslında biz çoğuz. Bizim yola çıkmamız gerekiyor; bu vatan için, Cumhuriyet için, Atatürk için... Koltuk sevdalıları, koltuklarınızı bırakın bir kenara... Belediyeler gelir geçer, her şey biter ama ülke kalmalıdır, çocuklarımız kalmalıdır, çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke kalmalıdır.”