Ege “Bayramı size getirdik”

“Bayramı size getirdik”

25.04.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılında kentin sokaklarını otobüsle dolaşarak İzmirlilerin bayramını kutladı.

“Bayramı size getirdik”

Balkonlarına çıkan İzmirlilere seslenen Soyer, “Meydanlara gelemiyorsunuz ama biz bayram coşkusunu size getirdik” dedi. Bandonun yer aldığı iki otobüs Başkan Soyer’e eşlik ederken, 46 müzisyenin bulunduğu diğer beş otobüs ise İzmir’in diğer ilçelerinde tura çıktı.

Haberin Devamı

‘Haklarınızı koruyacağız’

23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen çevrimiçi İzmir Çocuk Buluşması’nda da, yurt içinden, yurtdışından ve İzmir’in dünyadaki kardeş şehirlerinden çocuklar bir araya geldi. Açılış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünyanın çocuklarına bir armağan. Bugün çocuklarımız, tüm dünyanın çocuklarıyla buluşuyor. 23 Nisan’ı coşkuyla kutlayamıyoruz. Ancak dünyanın birçok yerinden kardeş kentlerimizin çocuklarıyla çocuklarımızın kuracağı bu köprünün heyecanını yaşıyoruz” dedi.
Buluşmada Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi’nden 8 yaşındaki Mina Kahyaoğlu ve Ömer Altuğ Durmaz, Masal Evi’nden 3 yaşındaki Sena Örnek ve 4 yaşındaki Yiğitcan Kazancı da eşlik etti. Mina Kahyaoğlu’nun “Biz çocuklar sizin için ne ifade ediyoruz” sorusuna ise, Soyer şöyle cevap verdi: “Siz geleceğin büyüklerisiniz ama şimdi de bu şehrin ortaklarısınız. Yani çocuk olarak haklarınız var. Sizlerin haklarına sahip çıkmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”