Ege Bebekten sonra anne kurtarıldı

Bebekten sonra anne kurtarıldı

02.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ortaca’da bulunan Özel Yücelen Hastanesi’nde 9 aylık hamile Ayşe Aydın’ın önce sezaryenle doğumu gerçekleştirildi. Ardından da safra kesesi ve pankreası alındı.

Bebekten sonra anne kurtarıldı

Genel Cerrah Dr. Alper Boz, aşırı iltihap nedeniyle hayati tehlikesi bulunan anne ve bebeği kurtarmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Sağ karın bölgesindeki aşırı ağrıdan şikayetçi olarak hastaneye gelen Ayşe Aydın (36) ve bebeğinin hayatı yapılan ameliyatla kurtarıldı.
Zehirleniyorlardı
Safra kesesindeki durumun ciddi olduğunu, pankreasın da bundan etkilendiğini belirten Dr. Gül Biteker, “Gerekli tetkikleri yaptık ve gece yarısını operasyona başladık. Bebeği zehirleme noktasındaki safra kesesi ve pank-reası, hekim arkadaşım Alper Boz ile aldık. Annenin ve bebeğin sağ olmaları, mucize gibi bir şey. Şu anda ikisinin de sağlık durumları gayet iyi” dedi. Ayşe Aydın, doktorlarına teşekkür etti.

Haberin Devamı

Başkan yardımcısına “darp” suçlaması

Muğla ve ilçelerine yolcu taşımacılığı yapan Ortaca Otobüsçüler Kooperatifi’nin yönetim kurulu üyesi Ertan Bulut, Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Fırat tarafından darp edildiğini ileri sürüp, savcılığa ve polise suç duyurusunda bulundu. Ertan Bulut, otobüsle tarifeli ve tarifesiz olarak 100 kilometreye kadar şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapacak vergi mükelleflerine verilen D-4 Yetki Belgesi almak için, Dalaman Belediyesi’ne gitti.
Odasından kovdu
Zabıta ekipleri, kendisini Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Fırat’a yönlendirdi. İddiaya göre, başkan yardımcısı Fırat, kendisinden gerekli evrakları isteyen Bulut’u kovup, odadan çıkacağı sırada arkasından tekme ve yumruklar savurup darp etti. Bunun üzerine Bulut, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve savcılığa gidip, Fırat’tan şikayetçi oldu. Sertal Bulut, kardeşini darp ettiğini öne sürdüğü Fırat ile yargı önünde hesaplaşacaklarını belirterek, “Belediyedeki olay anıyla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri de alınıp, yasal işlem başlatıldı” dedi.
DHA