Ege Belediyeler çalışıyor kimse mağdur olmuyor

Belediyeler çalışıyor kimse mağdur olmuyor

27.01.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışları, ülkenin ünlü tatil köşelerine ev sahipliği yapan Ege Bölgesi’nde de etkili oluyor.

Belediyeler çalışıyor kimse mağdur olmuyor

Belediyeler, vatandaşın her türlü mağduriyetini gideriyor. Teyakkuza geçen Muğla Büyükşehir Belediyesi, 48 iş makinası, 28 pikap, 155 personel ile 85 olaya müdahale etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, “Vatandaşlarımız ihtiyaç halinde belediyemizin 444 48 01 numaralı Çağrı Merkezi’nden bizlere ulaşabilirler” dedi.  Milas Belediyesi ekipleri de kentin yüksek bölgelerinde yolların kapanması ve buzlanmayı önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Her türlü durumda 0501 484 30 48 nolu whatsapp ihbar hattından ve 0252 512 14 16 numaradan bizlere ulaşabilirsiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sıcak çorba ikramı

Kış aylarının en soğuk günlerini geçiren Aydın’da ise  sabah erken saatlerde yola çıkan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından çorba ikramı yapılıyor. Yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının olumsuz etkilerine karşı ekipler hazır bekliyor, tuzlama ve yol açma çalışmaları yürütüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Vatandaşlarımız her türlü ihtiyaçları için 444 40 09 numaralı “Hızlı Çözüm Merkezi” hattımızı arayabilir” bilgisi verdi.

300 ton tuz kullanıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de, kar yağışı nedeniyle seferberlik ilan etti. 7/24 tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, 700 ton stok tuzun 300 tonunu kullandı. Trafik Kontrol Merkezi’nden de şehrin ana arterleri 22 noktadan kamerayla anlık izleniyor. Kar yığınları ve buzlanma olan noktalara anında müdahale ediliyor.

 

Yazarlar