Ege “Belediyeler, kentsel dönüşüm ofisi açsın”

“Belediyeler, kentsel dönüşüm ofisi açsın”

23.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ben TV’de yayınlanan ‘Üç Gazeteci Bir Konuk’ programında bu hafta, Milliyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Hamdi Türkmen, Ben Tv Genel Yayın Yönetmeni Erol Yaraş ile Habertürk Egeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Gençer’in konuğu, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan oldu. Aslan, bazı uyanıkların, kentsel dönüşüm ziyerek vatandaşları kandırdığını, bunun önüne geçmek için belediyelerin “Kentsel Dönüşüm Ofisi” açmalarını istedi, bu ofisten halkın bilgilendirilmesi gerektiğini anlattı.

“Belediyeler, kentsel dönüşüm ofisi açsın”

Bilgi kirliliği var
Kentsel dönüşümle ilgili bilgi kirliliği olduğuna dikkat çeken Hüseyin Aslan, şunları söyledi: “Ege-Koop olarak bu konuda çok toplantı yaptık. Kentsel dönüşüme ihtiyaç var ve halk da bu projeye karşı istekli. Bayraklı’da, Gültepe’de, Uzundere’de vatandaşlar, ‘Evleriniz elinizden alınacak’ diye kandırılıyor. Bazıları, 40 metrekare eve 75 bin lira para veriyor. Neden? Demek ki, bu adam daha sonra bundan 150 bin lira kazanacak. İnsanları kandırmaya çalışıyorlar, evlerini ucuza alıp, sonra daha pahalıya satacaklar. Belediyelerin her mahalleye bir kentsel dönüşüm ofisi kurması lazım.”
Atayol projesi
Atayol projesiyle ilgili Büyükşehir ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan henüz olumlu ya da olumsuz bir tepki almadıklarını belirten Hüseyin Aslan, “Projemizi belediyeye de bakanlığa da teslim ettik. Her iki kurum da bayramdan sonra görüşebileceğimizi bildirdi. Bu proje, bir düşünce değil, fizibilitesi çıkarılmış gerçekçi bir projedir. Eğer EXPO İzmir’de yapılacaksa, böyle bir yol muhakkak lazım. Atayol, kentsel dönüşümün bir parçadır” dedi.

Haberin Devamı

3. proje Kasım’da

Hüseyin Aslan, üçüncü projeyi önümüzdeki ay açıklayacaklarını bildirdi. Aslan, “Bu proje, diğerlerinden daha iddialı. Zaten her proje bir öncekinden daha güzel olacak. Elimizde 100’den fazla proje va. Hepsi ayağı yere basan projeler” diye konuştu.

‘Adayım’ demedi

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak mısınız?” sorusuna “Adayım” cevabını vermeyen ancak başkan adayıymış gibi çalışan Hüseyin Aslan, bu konuda şu değerlendirmelerde bulundu: “Geçmişte çok teklif aldım, başkanlık için, vekillik için. Bugüne kadar siyaseti hiç düşünmedim. Duruşumuz, görüşümüz belli. Ben kendimi bu kente borçlu hissetiyorum. Teklif gelirse, neden olmasın? 11 ilçeyi gerdanlık gibi projelerle süslemişsek, şimdi de İzmir’in tamamına hizmet etmek isterim.”