Ege Belediyenin paraları topraktan çıkartıldı

Belediyenin paraları topraktan çıkartıldı

22.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Menemen Belediyesi binasında bulunan tahsilat servisindeki çelik kasanın oksijen kaynağıyla açılıp içindeki paranın çalınmasıyla ilgili gözaltına alınan, aralarında makam şoförü A.A.’nın da bulunduğu 8 kişinin sorgusu sürdüğü bildirildi.

Belediyenin paraları topraktan çıkartıldı

Genişletilerek sürdürülen soruşturmada, çalınan 275 bin TL’nin 250 bin TL’si, Hatundere Köyü’ndeki bir evin bahçesinde toprağa gömülü bulundu. Belediyedeki ayak ve parmak izlerinden yola çıkan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığa karıştıkları belirlenen, aralarında CHP’li Belediye Başkanı Tahir Şahin’in, üç yıldır makam şoförlüğünü yapan A.A., İ.Ş., F.S., İ.N., C.K., C.K., M.N. ve Y.E.’yi, yakaladı. Sorguları süren zanlıların, ifadeleri doğrultusunda, çalınan paranın 250 bin TL’si, Hatundere Köyü girişindeki bir evin bahçesinde toprağa gömülü olarak bulundu. Zanlıların, evlerinden de 13 bin 150 TL ele geçirilmişti. Geri kalan 11 bin 850 liranın da aranmasına devam edildiği bildirildi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, geri kalan 11 bin 850 lirayı belediye olarak kendi içlerinde toplayacaklarını ve kamu zararını ortadan kaldıracaklarını dile getirerek, “Artık rahat bir nefes aldık. Kim olursa olsun cezalarını çeksinler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Menemen’de özür polemiği

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, Menemen Belediyesi’nden yapılan hırsızlık olayına değinerek, “Bu işi yapan kişilerin elebaşının başkanın makam şoförü olduğu ortaya çıkmıştır. Şimdi Tahir Şahin’in bizden özür dilemesini bekliyoruz” dedi.
Yaptığı açıklamalarda kasada bu kadar büyük miktarda para bulundurulmasının kanunen yasak olduğunu ifade ettiğini de belirten Kuran, “Başkan ise bu paranın 2-3 günlük hasılat olduğunu belirtmiştir. Perşembe günü muhtarlara verdiği yemekli toplantıda ise ‘Menemen Belediyesi’nin parasının bankalarca haciz edilmemesi için parayı kasada tutuyoruz’ açıklamasında bulunmuştur. Yani Tahir Şahin yanlış beyanda bulunuyor, kamuoyunu yanıltıyor ve aldatıyor”dedi.

Haberin Devamı

‘Kentsel dönüşümde halk dışlanıyor’

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, CHP üyesi Murat Karayalçın, Ak Parti’nin kentsel dönüşüm projelerinde halkın dışlandığını söyledi.İzmir’in kentsel dönüşüm için en uygun kentlerden biri olduğunu belirten Karayalçın, Yeşildere bölgesinin boşaltılması dönüşüm projesinin başarılı bir örnek olacağını düşündüğünü söyledi. Ancak, kentsel dönüşüm projelerini sadece heyelan ve afet gerekçeleriyle açıklamanın doğru olmayacağını belirten Karayalçın, “İzmirin yenilenmesi, yeni işlevlerle donatılması açısından bir yaklaşımın sergilenmesinin, kentin geleceği, iktisadi, toplumsal ve kültürel yaşamı için daha doğru bir anlayış olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Karşıyaka, konsey üyelerini ağırladı

Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi, Bayraklı, Konak, Buca ve Büyükşehir belediyelerinin kent konseyleri kadın meclislerinin başkan ve yöneticilerini ağırladı.Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Birgül Çağrı, konuklarına önce Karşıyaka Belediyesi hizmet binasındaki birimleri dolaştırdı. Birimlerin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından ise misafirlerini Karşıyaka turuna çıkardı. Karşıyaka’nın sosyal, kültürel ve turizm mekanlarını gezen konuklar, Belediye Başkanı Cevat Durak’ın hizmetleri konusunda da yakından bilgilenmiş oldu.
Bu tür ziyaretlerin üyeler arasındaki iletişimi ve koordinasyonu, bilgi paylaşımını geliştirdiğini söyleyen Birgül Çağrı, sırayla diğer kent konseylerinin de ziyaret turları düzenlediklerini söyledi.
Kent konseyi kadın meclislerinin üyeleri Karşıyaka’da Latife Hanım Köşkü, Zübeyde Hanım Kabri, Tay Park, Türkan Saylan Kız Konukevi, Karşıyaka Belediyesi Huzurevi, Bostanlı Kadın Danışma Merkezi ile Belediye Teknik Hizmet Binasını gezdi. n İZMİR DHA