Ege Bereket saçtı

Bereket saçtı

04.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir, İsveç’in nüfusuna denk sayıda, 10 milyon tohum üretip 81 ile dağıttı. En fazla; domates, biber, salatalık, fasulye, havuç ve bezelye talep edildi

Bereket saçtı

Yerel Tohum Ulusal Güç sloganı ile Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezlerinden birisini açan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin 80 iline ulaştırdığı 10 milyon yerel tohum ile İsveç’in nüfusu kadar yerel tohumu üretip dağıtmış oldu. 1 Şubat tarihinden itibaren 2020 yılının yaz sezonuna kadar üretilen 81 çeşit tohumu internet sitesi üzerinden dağıtan ve kısa sürede stoklarını tüketen Büyükşehir Belediyesi’nin yerel tohumları Türkiye’nin 80 iline ulaştı. En fazla tohum talebinin ise domates, biber, salatalık, fasulye, havuç ve bezelye olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı


Son yıllarda izlenen tarım politikaları ile geçmişte kendi kendine yetebilen sayılı ülkelerden olan Türkiye’nin birçok üründe dışa bağımlı hale geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Osman Gürün, “Ata tohumlarımızı sandıklardan çıkarıp kurduğumuz Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezine gelmesini sağladık. Kısa zamanda hemşehrilerimizin desteği ile büyüyen yerel tohum merkezimiz tüm Türkiye’ye testleri yapılmış, güvenilir yerel tohum gönderebilir hale geldi. Bugüne kadar 10 milyon yerel tohum Anadolu toprakları ile buluştu. Muğla’da üretilen tohumlarla vatandaşlarımızın sağlıklı ve yüzde yüz yerel ürünler elde etmesini sağladık. Yerli ve milli tohumlarımıza sahip çıkmanın gururunu, tüm Türkiye ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üreticilerimizin tarlasından hasadına, yem bitkisinden yerel tohumuna, tahlilinden satışına hep yanında oluyoruz” dedi.