Ege Beş meslek odasında sandık başına gidilecek

Beş meslek odasında sandık başına gidilecek

30.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı odaların seçimli genel kurullarında son viraja girildi.

Beş meslek odasında sandık başına gidilecek

Yarın Mimarlar, Çevre Mühendisleri, Gıda, Kimya ve Makina mühendisleri odalarında sandık kurulacak. Mimarlar ve Çevre Mühendisleri odalarında çift listeli yarış heyecanı yaşanacak.
Mimarlar Odası’nda; ‘Çağdaş Demokrat Mimarlar’ ve ‘Değişim Gelişim’ gruplarının adayları karşı karşıya gelecek. Mevcut Başkan Hasan Topal, iktidarın, meslek odalarını ülke ve kent sorunlarıyla ilgilenmeyen etkisiz araçlara dönüştürme çabasında olduğunu ileri sürdü, her zaman akıldan yana olmaya devam edeceklerini söyledi. Topal, mimari yapıları ve mimarlarıyla gurur duyulacak bir kent için çalıştıklarını da kaydetti. Değişim Gelişim Grubu’nun adayı Kıvılcım Keskiner ise kentte diyaloğu artırıcı rol alacaklarını dile getirdi.

Hedef gençlere yönelik
Çevre Mühendisleri Odası’nda, mevcut başkan Halil Gezer, aday değil. Seçime, ‘Dayanışma Grubu’ adına Vildan Gündoğdu, ‘Aktif Grup’ adına Yrd. Doç. Dr. Görkem Akıncı’yla bağımsız adaylar Birkan Akyol ve Nihan Öztürk girecek. Eski Çevre İl Müdürü Vildan Gündoğdu, iddialı olduklarını söyledi, özellikle genç meslektaşlarına tecrübe kazandıracak organizasyonlar hedeflediklerini belirtti.
Kimya Mühendisleri Odası’nda, seçime tek listeyle gidilecek gibi görünüyor. Ancak ikinci bir liste çıkma ihtimali de var. ‘Demokrat Grup’un adayı Hasan Duran... Duran, bu yıl dört uluslararası kongre düzenleyeceklerini, üye sayısını da artırmaya çalışacaklarını kaydetti.

Sorunlar çözülecek
Gıda Mühendisleri Odası’nda, mevcut başkan Hülya Yılmaz, tek aday görünüyor. Ancak burada da son anda rakip liste çıkması ihtimali var. Yılmaz, hedeflerinin, meslektaşların sorunlarına çözüm getirecek politikalar geliştirmeye katkıda bulunmak ve gıda güvenliğinde yol gösterici çalışmalar yapmak olduğunu belirtti.
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyeleri de yarın Tepekule Kongre Merkezi’nde sandık başına gidecek. Mevcut başkan Mehmet Özsakarya, tek aday... Seçimi şenlik havasında yapmayı planladıklarını söyleyen Özsakarya, “Üyelerimiz, ailelerinden ayrılmasın istedik. Fuaye ve kafeteryaları bu amaçla düzenledik. Çocuklar için oyun ve müzik salonları hazırladık. Ayrıca İzmirli yönetmen İnan Temelkuran’ın filmi “Bornova Bornova”, saat 14.00’te ücretsiz izlenebilecek” dedi.


Buca’da Okutucu kazandı
Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası genel kurulunda, mevcut başkan Muharrem Okutucu güvenoyu aldı. Üç liste yarıştı, 610 üye oy kullandı. Okutucu, 326 oy alarak başkanlığa seçilirken, diğer adaylardan Cengiz Onur 184, İsmail Aydın ise 91 oyda kaldı. Dokuz oy geçersiz sayıldı.
Genel kurula; oda üyesi, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu da katıldı. Okutucu’nun yönetimi; Mehmet Arslan, Ercan Candan, Galip Demirel, Necati İmam, Bahattin Kahya, Sezai Türkçü, Üzeyir Didmin, Hasan Sağlam, Turgay Yazgan ve Emrullah Sevimli’den oluştu.

Balçova’da Sürücü rahat
Bin 300’ü aşkın üyeye sahip Balçova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda da yarın sandık kurulacak. Altı yıldır başkanlık görevini yürüten Şerif Sürücü, Balçova Termal Otel’deki seçime tek listeyle girecek. Balçova Belediye Meclisi üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi Esnaf Komisyonu Başkanı da olan Sürücü, yeni dönemde de yerel yönetimlerin desteğiyle esnaf-sanatkara önemli hizmetler vereceklerini söyledi.

Ali Üstün, yeniden başkan
İzmir Elektronikçiler Odası kongresinde, sandıktan, mevcut başkan Ali Üstün çıktı. Halil Özer’le yarışan Üstün, kullanılan 272 oyun 195’ini aldı. Yönetim; Halil Yiğit, Muzaffer Gökçe, Alihan Tufan, Mustafa Demirel, Halil Canıtez, Çetin Akbıyık, Erdal Üretmenoğlu ve Ahmet Dal’dan oluştu. Odanın adı da değiştirildi. Yeni ismi ‘İzmir Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ oldu. n İZMİR Milliyet

İşte bugünkü kongre takvimi
İzmir Fırıncılar Odası İESOB Konferans Salonu 13.00
Bornova Şoförler Odası Manzara Düğün Salonu 13.00
Bergama Berberler Odası Belediye Meclis Salonu 13.00