Ege Bilinçli çevrecilere hediyeler yağacak

Bilinçli çevrecilere hediyeler yağacak

23.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre ile ilgili bilinçlendirme ve kamuoyunda farkındalık yaratma konusunda etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Bilinçli çevrecilere hediyeler yağacak

2011-2012 eğitim ve öğretim yılında bugüne kadar toplam 31 okula çevre kirliliği, atıkların geri kazanımı (ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, elektronik atıklar) konularında eğitim seminerleri düzenleyen Çevre Müdürlüğü yetkilileri, okullara bitkisel atık yağ toplama bidonları da bıraktı. Bu etkinlik kapsamında ise en çok bitkisel atık yağ toplayan okula belediyenin protokol imzaladığı firmalar tarafından laptop ve çeşitli armağanlar verilecek.

Ege Belediyeleri kazan kaynatacak
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, Karabağlar, Güzelbahçe, Menemen, Kuşadası, Burhaniye, Ayvalık, Yalıkavak belediye başkanlarının desteği ile Van’ın deprem yaralarını sarmak için yeni yardım kampanyası başlattı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde düzenlenen basın toplantısına katılan Batur, deprem bölgesinde temizlik, ısınma, barınma sorunlarını tespit ettiklerini belirterek, temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri hazırlayacaklarını belirtti. Batur, “Biz depremzedelerin kazanlarının kaynaması, karınlarının doyması için temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri hazırlıyoruz. Yardımseverlerden kadın ve çocuklar için iç çamaşırı talep ediyoruz” dedi.
Elif DEMİRCİ İzmir DHA

Haberin Devamı

Özdilek, 10. yaşını indirimlerle kutladı
İnciraltı’nda bulunan Özdilek Alışveriş Merkezi, 10. yaşını çeşitli etkinlikle kutladı. 18 Kasım Cuma günü, AVM içinde kutlama pastasının müşterilerle birlikte kesilmesiyle start alan etkinliklere, latin dans gösterisiyle devam edildi. Pandominin sanatçılarının yaptıkları interaktif gösteriler müşterilere keyifli dakikalar geçirtti. 19 Kasım Cumartesi günü de devam eden, etkinliklerde, canlı müzik dinletisi ve canlı heykel gösterisi yapıldı. 10. yaşa özel olarak çok sayıda üründe de indirime gidildi.
İZMİR DHA

Mandalina bahçesi ‘şenliğe açılıyor’
Türkiye’nin “Sakin Şehir” ünvanına sahip ilk kenti olan İzmir’in Seferihisar İlçesi’nde belediye tarafından düzenlenen 12. Mandalina Şenliği, 27 Kasım 2011 Pazar günü başlayacak.

Amaç tanıtım
Festivalin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Mandalina bahçesindeki şenliğe herkesi bekliyoruz” dedi. Mandalinanın, Seferihisar’ın en önemli geçim kaynağı olduğunu belirten Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Mandalinayı tanıtmayı istiyoruz. Bizim amacımız gülüp eğlenmek değil, ürünün pazarlama kabiliyetini arttırmaktır” dedi.
Kadir ÇETİNKAYA İzmir Milliyet