Ege “BİLİNÇLİ GENÇ” seminerleri sürecek

“BİLİNÇLİ GENÇ” seminerleri sürecek

01.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, gençlerin vatandaşlık bilincini geliştirmek amacıyla düzenledikleri seminerlerin devam edeceğini açıkladı.

“BİLİNÇLİ GENÇ” seminerleri sürecek

Ege Üniversitesi ile birlikte düzenlenen seminerler dizisi ile ilgili basın toplantısına Aslan’ın yanısıra Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Atilla Silkü, Ege Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç, Av. Metin Öney, Ali Nail Kubalı katıldı.
2 Mart-27 Nisan arasında her çarşamba 17.00-19.00 arasında yapılacak etkinlikler kapsamında 5 seminer düzenlenecek. 100 öğrenci “Demokrasi ve Hukuk Devleti”, “Sosyal Devlet”, “Katılımcı Gençlik”, “Küresel Sermayenin Türkiye Ekonomisi üzerindeki Etkileri”, “Anayasadaki değişmez maddeler niçin konulmuştur?” başlıklı seminerlere katılacak.

Halkı aydınlatma görevi
Gençleri sosyal devlet, hukuk devleti ve demokrasi gibi önemli konularda aydınlatma konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirten Hüseyin Aslan “Laiklik, küresel sermaye, ekonomi ve anayasa gibi önemli konularda halkı aydınlatma görevinin önemi herkes tarafından bilinmelidir. O yüzden Ege-Koop olarak bu görevi yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Alternatif eğitim şurası yapıldı
Köy Enstitüleri’nin kurucusu, Milli Eğitim Eski Bakanlarından Hasan Ali Yücel, ölümünün 50. yıldönümünde Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği tarafından düzenlenen “Eğitim, Bilim, Kültür Politikaları” sempozyumuyla anıldı. Yazar, eleştirmen ve siyasetçilerden oluşan 78 konuşmacının katıldığı sempozyumda Eğitim Sistemi’nin bilimsel ve özgür bir yapıya kavuşturulması ele alındı.

Köy enstitüleri önemli
Balçova Belediye Başkanı Çalkaya, bir eğitim ve öğretim yuvası olan köy enstitülerinin cumhuriyet değerlerinin topluma yerleşmesinin en önemli aracı olduğunu hatırlattı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Aysel Çelikel ise, 1980 yılında YÖK Kanunu ile üniversitelerin ve öğretim üyelerinin toplumda sahip olan saygı ve itibarını zayıflatmak amacıyla çıkarıldığını savundu.

“Bayrağı devralalım”
Sempozyuma katılan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Hasan Ali Yücel’in eğitimin kalitesini ve toplumu eğitim seviyesini artırmak için yaptığı çalışmaları anlatarak “Yüzyıllardır toplumun eğitimli kesimleri umutlu, eğitimsiz kesimleri umutsuz olmuştur. Ancak şu anda toplumun eğitimli kesimlerinin büyük çoğunluğunun umutsuz olduğunu görüyoruz” diyerek çarpıcı örneklerle ile AKP iktidarını eleştirdi.