Ege Binler, sel olup aktı...

Binler, sel olup aktı...

31.10.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet korteji, 10 binlerce kişinin katılımıyla 5 kilometrelik uzunluğa ulaştı.

Binler, sel olup aktı...

Kuşadası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı iki güne yayılan etkinliklerle kutladı. Önceki gün sabah saatlerinde Kaymakamlık binasında gerçekleştirilen tebrik töreniyle başlayan kutlamalar, Özer Türk Stadı’nda düzenlenen gösterilerle sürdü. Etkinlikleri stadın kapalı tribününde oturan yaklaşık 4 bin kişi izledi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı ( KUSAV) ile Kuşadası Genç İş Adamları Derneği (KUGİAD) tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Tarihi Kervansaray’da Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir klasik müzik dinletisi düzenlendi.

‘Kul köle olmadık’

Akşam ise Cumhuriyet korteji ve fener alayı düzenlendi. Kısmet Otel Kavşağı’ndan başlayan ve İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’na sona eren 5 kilometrelik korteje 10 binlerce kişi katıldı. Korteje Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ailesi ile birlikte eşlik etti. Kortejin ardından İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’ndaki Gece Yolcuları konserine katılmak için toplanan vatandaşlara seslenen Başkan Ömer Günel, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

”Cumhuriyet sadece bir kültür devrimi değildir. Eğer Cumhuriyet sadece bir kültür devrimi olsaydı, eğer sadece dilini değiştirmiş olsaydı bugün sen hiç düşünemiyor olacaktın. Sen köle ve kul olacaktın. İşte biz Cumhuriyetin kıymetini bilen ve ona sahip çıkan Türk milleti olarak ikinci yüz yılını kutlamak için kollarımızı sıvadık.”

29 Ekim’de Aydın ışıl ışıl oldu

Cumhuriyetin ilanının 99. yıldönümü Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle  kutlanıyor. 29 Ekim akşamı Atatürk Kent Meydanı’nı dolduran binlerce Aydınlı; ses, ışık ve havuz gösterisini hayranlıkla izledi. Kutlamaların, bu yılda büyük coşkuya sahne olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,  “Cumhuriyet coşkusuna ortak olduğumuz tüm Aydınlılarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle andık; gazilerimize şükranlarımızı sunduk. Atamızın bizlere emanetini sonsuza kadar yaşatacağız” diye konuştu. Öte yandan, dün Aydın Tekstil Park’ta Random, Madrigal ve Pinhâni’yi ağırlayan Büyükşehir; bugün saat 16.00’da başlayacak programla Mary Jane, Evrencan Gündüz ve Fatma Turgut’u Aydınlılarla buluşturup kutlamaların finalini yapacak.

Gençlerle payidar kalacak

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyetin kazanımlarını gelecek nesillere aktarabilmek için düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının sergisini açtı. Başkan Çerçioğlu gençleri ve çocukları teker teker kutladı. Gençlerle ve çocuklarla fotoğraf da çekilen Başkan Çerçioğlu, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediğimiz yarışmamıza katılan tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı yürekten kutluyorum. Onların Cumhuriyet bilinciyle Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Binler, sel olup aktı...

EGSD, 29 Ekim’i ve 30. yılını birlikte kutladı

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı ile kuruluşunun 30. Yılını coşkulu bir gece ile İzmir Arena’da kutladı. EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, geleneksel hale getirdikleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bu yıl Derneklerinin 30. Kuruluş yıldönümüne denk gelmesinin gururunu yaşadıklarını söyledi.  Oluşturdukları güç birlikleri ile sektörlerine ve İzmir’e kazandırdıkları projelerini büyüterek sürdürdüklerini dile getiren Ertuğrul, Cumhuriyetin 99. kuruluş yıldönümünü de şu sözlerle kutladı:

Haberin Devamı

“Cumhuriyetimizi bize armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin ilelebet sürmesini temenni ederim.”

‘Meşalesini taşıyoruz’

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 99. yılı Bodrum’da 3 gün süren etkinliklerle sahne oldu. Belediye Meydanı ile Turgutreis Atatürk Meydanı’nda düzenlen konserler ile binlerce kişi Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Bodrum Marina’dan Bodrum Belediye Meydanı’na kadar gerçekleşen fener alayına ise, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’ın karşılıklı zeybek oynadığı dakikalar damga vurdu. Bodrum’da milli bayramların her yıl daha da coşkuyla kutlandığını ifade eden Başkan Aras, “Aydınlık yüzlü insanlar, Ata’mızın yaktığı meşalenin aydınlığıyla 100 yıldır doğru bir yolda yürüyoruz. Ona hep sahip çıkacağız, hep beraber kucaklayacağız, gelecek bizlerin, umudunuzu kaybetmeyin” dedi.

Haberin Devamı

‘29 Ekim böyle kutlanır’

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Valilik himayelerinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni’ne ev sahipliği yaptı. Atatürk’ün zeybek oyununun canlandırılması geceye damgasını vurdu. Vali Atik yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet yürüyüşümüz ve belediyemiz önündeki ambiyans hepimizi çok derinden etkiledi. ‘İşte Cumhuriyet Bayramı böyle kutlanır’ diye geri dönüşler aldık. Gurur duyduk. Programda emeği olan Büyükşehir Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Bağlılığımızı gösterdik’

Menderes’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında şarkıcı Atiye sahne aldı. Kalabalığa seslenen Belediye Başkan V. Erkan Özkan, “Cumhuriyetimizin 99. yılına yakışır bir bayram yaşadık. Görkemli fener alayımızla bir kez daha Cumhuriyet’e olan bağlılığımızı gösterdik” dedi.

‘İlelebet yaşayacak’

Ayvalık’ta Cumhuriyet Yürüyüşü ve çelenk töreniyle başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıldönümü coşkusu, 29 Ekim akşamındaki fener alayı ile sona erdi. Kortejde, eşi Canan Ergin’in ile yer alan Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bu inanç, bu irade olduğu sürece Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır” diye konuştu.

En değerli miras

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in ilanın 99. yılında bir dizi etkinliğe imza attı. Kutlamalar, Kötekli’de yapılan Manuş Baba konseri ile başladı. 28 Ekim akşamı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde Cumhuriyet Resepsiyonu, 29 Ekim günü Atatürk Stadyumu’nda da gösteriler düzenlendi. Kutlamaların finali, Milas Atapark Meydanı’ndaki Tuğçe Kandemir konseriyle yapıldı. Cumhuriyet Resepsiyonu’nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Olağanüstü değerli bir mirasın mirasçılarıyız. Bu gurur duyulacak bir şey ama aynı zamanda bize çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bir yıl sonra 100. yılı kutlayacağız. Hep birlikte ikinci yüz yılın daha güzel, huzurlu ve eşitlik içerisinde kavga etmeden başlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

20 bin kişi tek yürek

Turgutlu Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programıyla unutulmaz anlar yaşandı. Fener Alayı ile başlayan Cumhuriyet coşkusu, Ceza’nın verdiği konserle zirve yaptı. Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’da gerçekleşen konsere yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Tüm Turgutlu halkının bayramını kutlayan Başkan Akın, “Bizlere bu vatanı kanlarıyla sulayıp emanet edenlere kimse dil uzatamaz. Onlara hep hadlerini bildireceğiz. Birlikteyken çok güzeliz, Cumhuriyet ile çok güzeliz Turgutlu” dedi.

Binler, sel olup aktı...

Marmaris, 29 Ekim’de stat nostaljisi yaşadı

Marmaris, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’ncu yılını, resmi törenlerle Şehir Stadı’nda kutladı.  Uzun bir süre sonra tekrar statta yapılan törene vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, üstü açık araçla stadı dolayarak halkın bayramını kutladı. Öğrenciler, günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okudu. Folklor, vals ve tango gösterileri sunuldu. 

Bayramın yıldızları

Burhaniye’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni, 8 Eylül Stadı’nda yapıldı. Kutlamalar; Kay-makam İlyas Memiş, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Mustafa Kıraç’ın halkın bayramını kutlaması ile başladı. Halk oyunları ve dans gösterileri, şiir ve türküler eşliğinde bayram coşkusu yaşandı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilirken jimnastik ve tekvando dalında da gösteriler yapıldı. Resmi geçit töreni ve marşlar eşliğinde tören son buldu.

‘Umudumuz gençler’

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın destekleri ve katılımıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Aydın Şubesi’nin düzenlediği Cumhuriyet yemeği Menderes Park’ta gerçekleşti. Gençlere seslenen Başkan Atay, “Siz ülkemizin geleceğisiniz. Sizlerin çağdaş yaşamın bir bireyi olmanız bu kadar umutsuz ortamda bile umudumuzu yeşertmeniz için yeterli oluyor. Hepinize bu belediyenin kapıları sonuna kadar açık” dedi.

Bayrak ve vatan aşkı

Ödemiş Belediyesi, Cumhuriyet’in ilanının 99. yılı için kültür-sanat ve spor etkinlikleri düzenledi. Cumhuriyet coşkusu Gökçe konseriyle doruğa çıktı, bisiklet turu da büyük ilgi gördü. “29 Ekim, yüreği bayrak ve vatan aşkıyla çarpan herkese kutlu olsun” diyen Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Cumhuriyet’imizin 99. yıl coşkusunu böylesine güzel yaşadığınız için eminim ki Mustafa Kemal de sizleri görüyordur” ifadelerini kullandı.