Ege ‘Bir damlası yaşam umudu’

‘Bir damlası yaşam umudu’

24.03.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi ile Konak Kent Konseyi’nin, Dünya Su Günü’nde yaptığı basın açıklamasıyla, temiz su kaynaklarının önemine dikkat çekildi.

‘Bir damlası yaşam umudu’

Başkan Abdül Batur, dünyadaki su kaynaklarının hızla tükendiğini ifade etti. Küresel ısınma ve diğer afetlerle doğanın ve dünyanın insanlığı uyardığını belirten Batur, “Tek evimiz olan dünya, yeryüzündeki hayatın tehlikede olduğunu anlatmak için her geçen gün daha da sert şekilde bizi uyarıyor. Su, dünyanın en önemli kaynağı. Su yoksa hayat da yok. Dünyanın su kaynakları süratle tükenirken, bizler tüm uyarılara rağmen ne yazık ki değerini tam olarak bilmiyoruz. Bugün tasarruf edeceğimiz bir damla suyun, dünyanın başka bir yerinde yaşam umudu olabileceğini ne yazık ki kavrayamıyoruz” dedi.
Yerel yöneticiler olarak, özellikle su havzalarının korunmasına öncelik vermeleri gerektiğini dile getiren Batur, buralardaki yapılaşmaya da karşı durulmasını istedi.

Haberin Devamı

‘Tarihi sorumluluk’

Dünyanın yüzde 70’inin su olduğunu, ancak bunun ancak yüzde 3’ünün içilebilir tatlısu kaynağı olduğuna vurgu yapan Batur, sözlerini şöyle noktaladı: “Ancak bu da sizi yanıltmasın. Çünkü, bu yüzde 3’lük kaynağın da sadece yüzde 1’ine ulaşabiliyoruz. Su, hem en değerli hem de en kıt kaynağımız. Her damlasına kadar su kaynaklarımıza, bereketli topraklarımıza sahip çıkmalıyız ki, gezegenimizi, geleceğimizi koruyabilelim. Bu hepimiz adına tarihi bir sorumluluk.”