Ege ‘Bir dönem daha varım’

‘Bir dönem daha varım’

14.12.2021 - 00:25 | Son Güncellenme:

Bergama’nın AK Partili Belediye Başkanı Hakan Koştu, görevini bir dönem daha sürdürmek istediğini belirtti, “Tabii bu halkımızın, partimizin takdiri” dedi

‘Bir dönem daha varım’

Onur Çakır -   Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, ilçeye İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden daha fazla yatırım beklediklerini söyledi. Asfalt konusunda tüm ilçe belediyelerin mustarip olduğunu, ancak AK Partili belediyelere CHP’li belediyelere olduğu kadar hizmet getirilmediğini savunan Koştu, “Hemen yanı başımızda Dikili var, CHP’li bir belediye, o da seçilerek geldi, ben de seçilerek geldim, Tunç Bey de seçilerek geldi. Dikili’ye gelen hizmetlerin daha fazla olduğunu görebiliyorum. Asfaltla ilgili mesela... Büyükşehir Belediyesi, Dikili Belediyesi’ne destek veriyor. Aynı desteği Bergama’ya da bekliyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

Millet Bahçesi projesiyle, işlevini kaybeden stadyum alanının ilçeye kazandırılacağını ve alanda herkese yer olacağını belirten Koştu, “Bu proje; geçmişte bütün belediye başkanlarının hayaliydi. Hangi aday olursa olsun, herkes buranın bir sosyal alana çevrilmesinde hemfikirdi ve seçim kitapçıklarında vardı. Hem benim, hem karşımdaki adayın bu alanın yeşil alana çevrilmesi, Bergama’ya kazandırılması kitapçıklarımızda vardı” vurgusunu yaptı.

14 Eylül Stadyumu’nun, Bergama’nın merkezinde, ama işlevselliğini yitirmiş halde olduğuna dikkat çeken Koştu şunları kaydetti:

“Biz herkesin hemfikir olduğu bu alana proje yaptık, kolları sıvadık. Çamlı Park’la birlikte 57 bin metrekarelik bir alandan bahsediyoruz. Çamlı Park 17 bin metrekare, 40 bin metrekare de stat alanı var. Biz 17 bin metrekarelik Çamlı Park’ı projeye sonradan dahil ettik. Park benim çocukluğumda çok canlı olan bir parktı. Sonradan bakımsızlıktan, ilgisizlikten bugünlere geldi. Ama biz onu ayağa kaldıracağız. Stat, Spor ve Gençlik Bakanlığımıza aitti. Bakanlıkla takasa girdik, başka yerdeki mülk ve arsalarla bu çok önemli yerdeki alanı takas yoluyla Bergama Belediyesi’nin mülkü yaptık. Ardından, bizim bu projeyi yapacak paramız yoktu, bu proje Büyükşehir Belediyesi kaynağıyla bile çok zor, 80 milyonluk yatırımdan bahsediyoruz. Yeraltı otoparkı ve üstünde birçok donatısıyla kapsamlı bir proje.”

Haberin Devamı

‘Sıradan bir ıslah değil’

Antik Selinos Kanalı’nın da çok zor bir proje olduğuna değinen Başkan Hakan Koştu, “Arkeolojik alanda bir çalışma yürütüyorsunuz, sıradan bir dere ıslahı değil. Her etapta restorasyon çalışması yapıp kurula onaya sunuluyor, kuruldan geçtikten sonra inşaat devam ediyor. Biz tarihi gün yüzüne çıkarıyoruz. Dere boyunda bazı evler var, metruk, kötü yapılar, bunların kaldırılması sağlık ve kentin geleceği açısından çok önemli. Orada kamulaştırılma alanı belli. 136 adet yapının kamulaştırılmasına karar verildi” diye konuştu. 

‘Halk ne derse o’

Bir sonraki dönem yeniden aday olmak istediğini dile getiren Bergama Belediye Başkanı, bu konuda şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Allah sağlık verirse, önümüzdeki dönem tekrar adayız. Tabii bu; halkımızın, partimizin takdiri. Biz onlara bakarak adayız diyoruz, değilsin derlerse olmayız.”

‘Ekonominin başkenti’

İlçede önemli yatırımlar yapıldığını belirten Koştu, bu konuda da şunları söyledi:

“Serbest Bölge çok büyük bir proje, Ağustos ayında Sayın Cumhurbaşkanımız onayladı ve şu an hızlı şekilde ilerliyor. Bergama’nın da ivme kazanmasını sağlayacak. Yine Bergama Organize Sanayi Bölgemiz doldu şu anda, biz geldiğimizde yüzde 20-25’ler seviyesindeydi. Bu, ekonomimiz için önemli. Bergama’da Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgemizi Sayın Bakanımızla gerçekleştireceğiz. Bunlar hep ekonomik anlamda Bergama’ya güzellikler katacak. Ekonomi, sanayi, tarım, kültür, sanat, spor... Yeni stadyum yapıyoruz... Bunlarla birlikte Bergama; kültürün, sanatın, sporun, tarımın, ekonominin kuzeydeki başkenti olacak, Ege’nin başkenti olacak.”