Ege Bir saat sonra hayata döndü

Bir saat sonra hayata döndü

07.06.2017 - 05:38 | Son Güncellenme:

İzmir Buca’da yaşayan iki çocuk babası Zihni Vardar (43), geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Özel Tınaztepe Hastanesi’nde yaklaşık bir saat süren kalp masajıyla hayata döndü.

Bir saat sonra hayata döndü

Arkadaşlarıyla çay içerken bir anda fenalaşan iki çocuk babası Zihni Vardar (43), arkadaşları tarafından Özel Tınaztepe Hastanesi Acil Servisi’ne götürüldü. Acil servise geldiğinde hayati fonksiyonlarını kaybetmiş olan Vardar’a hemen kalp masajı uygulanmaya başlandı. Solunumu sağlamak için Anestezi Uzmanı Dr. Tülay Dikencik tarafından entübe edilen hasta, yaklaşık bir saat süren kalp masajı ve 10’a yakın elektroşok uygulamasından sonra hayata döndü.

‘Yeniden doğmuşum gibi...’

Kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini ifade eden Vardar, “Arkadaşımın taksi durağına ziyarete gitmiştim. Çay içerken bir anda fenalaşarak arkadaşımın omzuna düşmüşüm. Hastaneye getirildiğimde ölüymüşüm. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Özel Tınaztepe Hastanesi Acil servis hekimi Arzu Yunus Burma, Anestezi Uzmanı Dr. Tülay Dikencik, Kardiyolog Dr. Efe Edem ve Dr. Ali Hikmet Kırdök’e beni hayata döndürdükleri için minnettarım” dedi.