Ege ‘Birkaç Mehmet’e Ak Parti’den tepki

‘Birkaç Mehmet’e Ak Parti’den tepki

15.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehitlerden, “bir-kaç Mehmet” diye söz eden Genel Başkan Yardımcısı için Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Düzovalılar, “ahlaksız” ifadesini kullandı. Eski İlçe Başkanı Mehmet Karal ise Çelik için “seviyesiz” dedi...

‘Birkaç Mehmet’e Ak Parti’den tepki

AK Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in terör örgütü saldırıları ve meclisin toplanması konusunda yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor. Çelik’in, “PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye, birkaç Mehmet’i şehit etti diye, her gün PKK’nın Türkiye’nin gündemini oluşturmasına müsaade etmemeliyiz” sözleri AK Parti İzmir teşkilatında da tepki topladı.

Sonra özür diledi
Partinin Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Düzovalılar, sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptığı açıklamada Çelik için “Ahlaksız” ifadesini kullandı. AK Parti Karşıyaka Ekonomi İşleri’nden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Düzovalılar, sanal ortamda yaptığı ve yayılan açıklamada, “Bir kaç Mehmet öldü diye lafını kullanan Hüseyin Çelik gibi bir ahlaksızla aynı çatı altında olmaktan büyük utanç duyuyorum” açıklamasını yaptı. Düzovalılar, tepkisinin yayılmasından sonraki açıklamasında ise, “bu konuda maksadı aşan ifadeler kullandığımı kabul ediyor ve üzdüğüm teşkilat mensuplarından özür diliyorum” diye konuştu

Seviyesiz suçlaması
Çelik’in açıklamalarına bir tepki de AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Karal’dan geldi. Parti içinde aktif çalışmalarda bulunan ve KSK Yönetim Kurulu Üyesi olan Karal, Çelik’e, “Seviyesiz soytarı. Mehmet namustur, imandır, vatandır. Sayıyla ifade edilmez. Lanet olsun sana” sözleriyle yüklendi.

Haberin Devamı

DİSİPLİNE GİTMEYECEK

Yardımcısının açıklamalarıyla ilgili konuşan Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, disiplin konusunun gündemlerinde olmadığını söyledi. Düzovalılar’ın yaptığı açıklamanın ardından konuyu önlerine koyduklarını anlatan Sürekli, “Arkadaşımızın tepkisi şahsidir. Bu nedenle ortada disipline gitmesi gereken bir durum da yoktur” diye konuştu.

Yazarlar