Ege Birlikte aileyiz!

Birlikte aileyiz!

30.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla’da gerçekleşen 2. Orman Çalıştayı’nda konuşan Başkan Osman Gürün, yangınlar nedeniyle toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığına dikkati çekti, “Biz birlikte Türkiyeyiz” mesajı verdi

Birlikte aileyiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2. Orman Yangınları Çalıştayı’na CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkan Dr. Osman Gürün, 2019 yılında yapılan çalıştayın sonuç raporunda yayımladıkları sorunlara karşı ilgili kurumlar tarafından gereken önlemlerin alınmadığını söyledi, “Burada yangınlarla ilgili kurum ve kuruluşların görev dağılımının ne olması gerektiğini ortaya koymaya çalıştık ve bununla ilgili hazırladığımız kitapçığı tüm ilgili kurumlara dağıttık. Hava desteğinin çok önemli olduğunu, yangınların erken ve etkin mücadeleyle söndürülebileceğini belirtmiştik. Ancak ne yazıkki Marmaris’te çıkan orman yangının hiçbir şey yapılmadan ilerlemesini korku filmi gibi izledik. İlk gün sadece 2 helikopterimiz vardı ve onların ne kadar etkin kullanılabileceği ise tartışmalı. En üst yetkililer envanterlerinde uçak olmadığı söylediler. Farklı ülkelerden hava araçları kiralandı. Eğer bu hava araçları kendi envanterimizde olsaydı bu yangınlar bu kadar büyümezdi. Burada büyük bir ihmal var” dedi. Başkan Gürün, yangınlar nedeniyle toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığını belirtirken “Birlikte aileyiz birlikte Türkiyeyiz” mesajı da verdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangınların yönetim sürecinde koordinasyon eksiklerinin bulunduğunu ve hava desteğinin yetersiz olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Yangınlarla hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Ormanın, suyun, denizdeki balığın siyaseti mi olur? Birlikte bunlarla mücadele etmeliyiz. Ancak koordineli olarak bu işlerin yürütülmesi gerekir. Derhal THK, tekrar ayağa kaldırılmalı yangın mücadelesinde aktif rol almalıdır” diye konuştu.

Birlikte aileyiz

‘Doğa kendini yeniliyor, mutlu oluyoruz’

Muğla’da incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye Köyü’nde yangında yanan evi, hayırseverlerin desteğiyle Marmaris Belediyesi tarafından 5 günde hiçbir ücret alınmadan tekrar yapılan Yılmaz ailesinin konuğu oldu. Medine ve Yusuf Yılmaz ile çocukları Merve ve Meryem’in konuğu olan Kılıçdaroğlu, burada çay içti ve ev halkı ile bir süre sohbet etti. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın ev sahipliği ziyarette Kılıçdaroğlu, yeşillenen bir ağacın fotoğrafını da çekti, “Doğa kendini yeniliyor, biz mutlu oluyoruz” dedi.