Ege Birlikte başardılar

Birlikte başardılar

28.05.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları bulunan kick boksçu Kübranur Alpkaan’ın kendisine destek olmak amacıyla beş yıl önce aynı spora başlayan annesi Aslı Söylemez de, ‘Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’nda şampiyon oldu.

Birlikte başardılar

İzmir’de kilo vermek amacıyla başladığı kick boks’ta 8 kez Türkiye şampiyonu olup, 4 kez Avrupa kupası kazanan Kübranur Alpkaan’a (21) destek olmak amacıyla 5 yıl önce aynı spora başlayan annesi Aslı Söylemez (41), ‘Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’nda şampiyon oldu.  Anne-kız, 17-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenlenen ‘8’inci Uluslararası WAKO Kick Boks Dünya Kupası’nda, yıllardır hayali kurdukları çifte şampiyonluğa ulaştı. Kübranur Norveçli rakibini, annesi de Azerbaycanlı rakibini yenince her ikisi de şampiyon oldu. 

Haberin Devamı

‘Birbirimize söz vermiştik’ 

Özel bir hastanenin medikal muhasebe biriminde çalışan ve şimdilerde şampiyonluk sevinci yaşayan Aslı Söylemez, “Birbirimize söz vermiştik. Birlikte şampiyon olacaktık. İlk önce ben bayrağı dalgalandırdım, sonra o da bayrağımızı dalgalandırdı. Ben onun yolundan gittim ve iyi de yaptım” ifadelerini kullandı. 

Sonraki durak Portekiz 

Kübranur ise, “2018 yılında milli takımla beraber İtalya’ya gitmiştim. Oradan derece alamadan döndüm ve çok üzgündüm. Annem de hem bana motivasyon olsun diye, hem de beraber antrenman yapabilmek için bu spora başladı. Annemle gurur duyuyorum. O evin bütün sorumluluğunu alıyor, bir çalışma hayatı var ve aynı zamanda da bir sporcu. Bundan sonra Portekiz’de dünya şampiyonası düzenlenecek, orada şampiyon olmayı hedefliyorum” diye konuştu.