Ege Bisiklet pazarı vites büyüttü

Bisiklet pazarı vites büyüttü

01.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akaryakıta gelen zamlar, bisiklete ilginin artmasına neden oldu. Kemalpaşa’da faaliyet gösteren, sektörün öncü isimlerinden Melsa da kapasite artırımına gitti

Bisiklet pazarı vites büyüttü

Türkiye’de bisiklet sektörünün güçlenmesinde etkili firmalarından biri olan Melsa, 1997 yılında İzmir’de kurulmasıyla birlikte yükselişini sürdürüyor. Kemalpaşa’da 7 bin metrekare gibi geniş bir alanda faaliyet gösteren firma, Carelle ve Rialli markalarını temsil ederek varlığını sürdürürken, 2010 yılında bünyesine kattığı Kawasaki markası ile montaj üretimini artırdı. Melsa ayrıca Fuji markalı profesyonel yapıdaki bisikletlerin de Türkiye distribütörlüğünü aldı.
1953 yılında Mahir Atalay Atlı’nın girişimleriyle Samsun’da temelleri atılan Atlılar firmasıyla 1997’de ortaya çıkan Melsa, 59 yıllık tecrübesiyle büyümesini sürdürdü.

76 çeşite ulaşıldı
Melsa, Mart ayının başlarında İstanbul’da düzenlenen ‘Eurasia Moto Bike Expo 2012 Fuarı’ndaki standıyla, ziyaretçilerden ve bisiklet meraklılarından büyük ilgi gördü. Kawasaki Satış Müdürü Rıza Güven, 125 yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip Kawasaki’nin Türkiye pazarında tahminlerinin üzerinde bir taleple karşılaştığını vurguladı. 2012 yılı için, yaklaşık 76 çeşit Kawasaki bisikletle piyasaya giriş yaptık. Üst düzey kullanıcılara yönelik olarak da Fuji marka tamamen ithal bisikletlerden oluşan bir seri sunduk . Artan ilgi nedeniyle montaj üretim kapasitemizi yükselttik, bayilikleri artırdık.” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Her yıl yüzde 20 artış yaşanıyor
Türkiye’d bisiklet sektörü son 5 yıldır gelişme trendi içerisinde. Eskiden 7-15 yaş grubunu hedef alan sektör şu anda yetişkinlerde de artan tüketimin etkisiyle büyüyor. Sektör yetkilileri özellikle İzmir’den başlayan ve diğer illerie yayılan ‘Perşembe Akşamı Bisikletçileri’nin sektörün gelişimine katkı koyduğunu dile getirirken, sektörün son 3 yılda yüzde 20’lerin üzerinde büyüme kaydettiği belirtiliyor. Türkiye’de pazar yıllık 2 milyon 200 bin satış olarak tanımlanıyor.