Ege Bisikletle 80 günde devriâlem yapacak

Bisikletle 80 günde devriâlem yapacak

31.07.2017 - 05:56 | Son Güncellenme:

Bisikletle seyahat etmenin mümkün olduğunu göstermek isteyen Ahmet Süğlün, İzmir’den yola çıkacak, 80 günde 81 kenti gezecek. Süğlün, 7 Ağustos’ta başlayağı turu internetten paylaşacak

Bisikletle 80 günde devriâlem yapacak

Bisikletin bir ulaşım aracı olarak kabul edilmesi gerektiği düşüncesinden yola çıkan Ahmet Süğlün, 80 günde Türkiye’nin 81 ilinde pedal çevirmeyi hedefliyor. Turuna 7 Ağustos’ta İzmir’den başlayacak olan Süğlün, 25 Ekim’e kadar tüm illerin sınırlarından geçmeyi planlıyor. Süğlün, seyahatin rotasını ve seyahat boyunca yaşayacaklarını www.bisikletname.com internet sitesinden takipçileriyle paylaşacak.

’Bisiklet, ulaşım aracıdır’

80 Günde Devriâlem kitabından esinlenerek yol bisikletiyle Türkiye’yi turlamaya karar verdiğini dile getiren Ahmet Süğlün, “Türkiye’de iller arası bisiklet yol haritası oluşturulmasını sağlamayı, bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstermeyi amaçlıyorum” diye konuştu.

Turun Trakya, Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz’i geçtikten sonra Kütahya’da sonlanacağını ifade eden Süğlün, “Turu, toplamda 68 gün sürüş 8 gün dinlenme, 4 gün de ekstra zaman şeklinde planladım. 10 bin 200 kilometre yol gitmeyi hedefliyorum. Karbon ayak izimizi küçültüp daha temiz bir dünya ve sağlıklı bünyeler için bisiklet kullanımına dikkat çekmek istiyorum” dedi.