Ege Bisim sayısı 55’İ BULDU!

Bisim sayısı 55’İ BULDU!

31.03.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Güzelbahçe’deki 7 kilometrelik sahil düzenlemesi öncesinde İzmir Büyükşehir, üç Bisim istasyonu kazandırdı. İlçe belediyesi de 350 zeytin fidanından oluşan orman için ilk adımı attı

Bisim sayısı 55’İ BULDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi; Uğur Mumcu Anıtı, Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı ve Güzelbahçe Liman’a BİSİM istasyonları kurdu. Hizmete giren noktalarla birlikte 55 istasyona ulaşıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, “Temel hedefimiz bisikletin İzmir genelinde ulaşım amacıyla kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak. Bu yeni istasyonlarımızda bir ilki hayata geçirdik. Vatandaşlarımız akıllı telefonlarıyla BİSİM mobil aplikasyonlarıyla kare kodla bisiklet kiralayabilecek. Sistemi kısa süre içerisinde İzmir’in tüm BİSİM istasyonlarında uygulanacak” dedi. Tandem bisikletler sayesinde görme engellilerin de bisiklet kullanabildiğini belirten Başkan Soyer, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Çocuk bisikletleri

“Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğimiz çocuk bisikletleri çalışmamızı da müjdelemek istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 120 çocuk bisikletini BİSİM filosuna katarak İzmirli çocukların kullanımına sokacağız. Yılsonuna kadar 5 istasyonu daha hizmete açacağız. Böylece BİSİM istasyonlarının sayısı 60’a, bisiklet sayımız 650’ye ulaşacak; 120 tandem bisiklet ve 120 çocuk bisikletiyle de İzmirlilere hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Sahile çok yakıştı

Yeni istasyonlar için Başkan Soyer’e teşekkür eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa de, “Bisim, Güzelbahçe’nin 7 kilometrelik sahiline çok yakışacak. Kıyı planlarında ilave olarak istenilen ÇED raporunun da sonuçlanmasıyla, başkanımızla planlayacağımız kıyı düzenlemesiyle, yeni bisiklet yolları ve plajlarla, bisiklet bu sahilde çok güzel olacak” dedi. Açılışın ardından Güzelbahçe Belediyesi’nin başlatmış olduğu ağaçlandırma kampanyasının son ayağı ‘Z Kuşağı Ormanı’nın dikimi yapıldı.

Haberin Devamı

Gençlere fidan

Ormanın, Büyükşehir’in Olivelo projesine büyük katkı sağlayacağını dile getiren Soyer, “Z kuşağına zeytin yakışır söylem ile yola çıkan ve bu anlamlı projeyi gerçekleştiren Mustafa Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün yaklaşık 350 zeytin fidanı toprakla buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan İnce de, “Olivelo ve Z kuşağı ormanının kesiştiği noktadayız. Bu zeytinliği oluştururken gençlerimizden Aslıhan Suluçay’ı bu süreçte kaybettik. Onun adını taşıyan bir fidan dikimi yaptık” diye konuştu.