Ege Biz büyük bir aileyiz

Biz büyük bir aileyiz

06.12.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

750 metrelik alanda üç ay gibi kısa bir sürede bitirilen katlı kavşağı Aliağalıların projesi ve başarısı olarak niteleyen Belediye Başkanı Acar, “Şehrin kalbini kazdık. Vatandaştan tek bir şikayet gelmedi, müteahhitler kendi işlerini durdurup destek verdi” dedi.

Biz büyük bir aileyiz

ONUR ÇAKIR - Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 236 milyon liraya mal olan katlı kavşak projesini 3 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Halkın uzun süredir talep ettiği projeye başlamak için İZBAN Aliağa-Bergama hattının tamamlanmasını beklediğini kaydeden Acar, “Yapmak bize nasip oldu. Dikili, Bergama, Ayvalık, Çandarlı’ya geçen vatandaşlarımız veya buradan gelip İzmir tarafına dönen vatandaşlarımızın şehir içi trafiğine girip ışıklarda zaman kaybediyordu. Hem transit geçişi rahatlattık hem de şehrin Çanakkale Yolu tarafından bölünmüş olan iki tarafını birleştirdik” dedi.

Benzerleri 2 yıl sürüyor

Projenin benzerlerinin yaklaşık 2 - 2.5 yıl sürdüğüne değinen Acar, “Nisan ayında karayollarına müracaat ederek ‘Katlı kavşağın yapımı noktasında elimizi taşın altına koymaya hazırız’ dedik ve yetki devri aldık. Hem karayolları bölge müdürlüğündeki mühendislerimiz hem bizim mühendislerimiz ortak bir çalışma yaptılar ve proje hazırlandı. Haziran ayında projemiz onaylandı. Temmuzun 18’inde ilk kazmayı vurduk. Proje yaklaşık 750 metre uzunluğunda bir alanda gerçekleşti. 600 civarı fore kazık çakıldı. Biz başlarken projeyi 29 Ekim’de bitirme hedefi koyduk, çünkü proje başlarken de aslında ismini koymuştuk; 29 Ekim Köprülü Kavşağı... 29 Ekim’e bitirmenin de anlamlı olacağını düşündük” diye konuştu. Çanakkale Yolu’nu kapatmışken kent trafiğini rahatlatacak olan Çamlık Yolu altgeçidine de başladıklarını anlatan Acar, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

10 günlük iş 1.5 gün sürdü

“Eylül başında başladık, onun da bitmesi üstünün kapanması lazım ki Çanakkale Yolu’nu açabilelim. İki proje birleşince müteahhit firma bize “29 Ekim’e yetişme şansı yok” dedi. Hal böyle olunca Aliağa’daki tüm müteahhitler işi durdurdu, bütün demircilerini, kalıpçılarını bize yolladı. 10 gün sürecek altgeçit işi 1.5 günde yapıldı. Bunun için 1 top demirin 8 dakikada işlemesi gerekiyordu, dakika tutarak çalıştık. 120 ton demir işlediler. Türkiye’de sıfırdan başlayıp, her şeyiyle 3 ayda biten başka örnek yok diyorlar. “Hazır kalıp lazım” dedik. Kaç tane iş insanı aradı, “Başkanım biz hemen tedarik ederiz” dedi. Aylar sürecek su hattının kaldırılma işlemini İZSU bir günde bitirdi. Çevre sakinleri inşaat gürültüsünden, trafik sıkışıklığından asla şikayet etmedi. Sürekli inşaat alanındaydım bir kişi bile gelip ‘Ya bu nedir kardeşim’ demedi, ‘Başkan her şey çok güzel, katlanacağız tabi ki, hep birlikte altından kalkacağız’ sözleriyle destek oldu. Ben kendilerinden özür diledim, haklarını helal etmelerini istedim, ‘Hayır oğlum sen bizim bunu için yapıyorsun’ dediler. Bu ortamın herkese pek nasip olacağını sanmıyorum. Biz burada büyük bir aileyiz. Samimiyetle söylüyorum, bu proje benim değil Aliağalılar’ın projesi ve Aliağalılar’ın başarısı.”

Haberin Devamı

Tamamen belediye bütçesi ile yapıldı

Projenin peyzaj, aydınlatma da dahil asfaltıyla birlikte 236 milyon lira maliyeti olduğunu söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Tamamen belediye bütçesi ile gerçekleştirildi. Halk için yapılan bir proje, devlet bizim, biz de devletin bir kurumuyuz. “Bu Büyükşehir’in görev alanı, bu karayollarının görev alanı” demeyiz. Bu paralar milletindir, yapılan hizmet de millete yapılan bir hizmettir” dedi.