Ege Bodrum’da Aya Nikola heyecanı

Bodrum’da Aya Nikola heyecanı

11.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Bodrum’da Aya Nikola heyecanı

Bodrum Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi Hilmi Uran Meydanı’ndaki Aya Nikola Kilisesi’ni aslına uygun şekilde restore edip, turizme kazandıracak.

Haberin Devamı

Yaklaşık 300 yıl önce balıkçıların koruyucu azizine adanarak inşa edilen Bodrum’un kültür değeri Aya Nikola Kilisesi, aslına uygun olarak başlatılacak rekonstrüksiyon projesiyle turizme kazandırılacak. 1969 yılında inşa edilen ek yapı öncesi sünger deposu, daha sonra sinema ve halk eğitim merkezi olarak kullanılan bina, Pamukkale Üniversitesi’nin verdiği çürük raporu sonucunda boşaltılmış ve kontrollü yıkım işlemi gerçekleştirilmişti. Orijinal temel duvarları bu yıkım sonrasında ortaya çıkarılan Aya Nikola Kilisesi son yıllarda çeşitli stantlar tarafından işgal edilmiş durumdaydı.
İlçenin tarihi değeri olan mekan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla önce görüntü kirliliğinden kurtuldu, şimdi de yeniden turizme kazandırılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Soylu’nun da desteklediği proje için Anıtlar Kurulu’ndan gerekli izinlerin alındığını kaydeden Başkan Aras şunları söyledi:

Haberin Devamı

Kültür değeri

“Bu tarihi mekan, Bodrum’un kent kimliğinin önemli bir parçası. Kiliseyi ve çevresini turizme kazandırmak bizim için çok önemliydi. Projelendirmenin ardından finansmanını da organize ederek, yeniden ayağa kaldıracağız.”