Ege Bodrum’un su sorunu bitiyor

Bodrum’un su sorunu bitiyor

07.02.2018 - 00:12 | Son Güncellenme:

Bodrum’un su sıkıntısını çözmek için şebekeye dört yeni kaynak dahil edildi. Başkan Osman Gürün “Saniyede 170 litre can suyu projesi yaptık” dedi

Bodrum’un su sorunu bitiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum’un içme suyu sıkıntısını ortadan kaldırmak için başlatılan altyapı çalışmaları kapsamında 4 yeni içme suyu kaynağını da şebekeye dahil etti. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 4 ay önce başlattığı çalışmalar kapsamında Bodrum’u besleyen ana içme suyu deposuna kadar giden yaklaşık 12.5 kilometrelik modern içme suyu hat çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Kaynaklarda iyileştirme

MUSKİ ekiplerinin eski tip içme suyu hatlarının daha modern borularla değiştirdiği çalışmaların 6 kilometresi tamamladı. Çalışamalar kapsamında Mumcular Mahallesi’nde bulunan 4 yeni içme suyu kaynağı şebekeye dahil edilerek sanayide yaklaşık 170 litre su elde edilmesi planlanıyor.

Ayrıca yeni yapılacak hatların saniyede bir ton su taşıyabilecek kapasitede olduğu, yeni su kaynaklarının sisteme dahil edilerek mevcut kaynaklarında da iyileştirme yapılacağı belirtildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum’da 2016 verilerine göre 87 bin 475 yapının bulunduğu bu yapıların 15 bin 990 tanesine su verilmediğini tespit ettiklerini kaydetti.

Yazın rahat edilecek

Başkan Osman Gürün, “İşletilemeyen MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilen atıl durumlardaki hatların Ortakent, Gümüşlük, Gündoğan gibi mahallerin ana su ihtiyacını karşılamıyor. Gözbebeğimiz yarımadaya saniyede 170 litre can suyu projesi yaptık. Yaz ayları gelmeden çalışmalarımızı bitireceğiz” diye konuştu.