Ege Bol bol süt için sağlıklı büyüyün

Bol bol süt için sağlıklı büyüyün

23.05.2008 - 01:10 | Son Güncellenme:

Dünya Süt Günü’nde çocuklara bu çağrı yapıldı. Tüketimin hala çok düşük olduğuna dikkat çekildi. Bu besleyici gıdayı başta küçükler olmak üzere herkesin düzenli olarak tüketmesi istendi

Bol bol süt için sağlıklı büyüyün

ESNAFTAN LİSELİLERE SÜRPRİZ 
İZMİR Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ile İzmir Sütçüler ve Yoğurtçular Odası, Dünya Süt Günü nedeniyle işbirliği yaptı. İESOB Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi’nde  388 öğrenciye sütle ayran dağıtıldı. Yatılı okuyan 17 gence 2 hafta boyunca kahvaltılarda   süt verilmeye devam edileceği belirtildi. Bu desteğin  geleneksel hale getirileceği de dile getirildi.

Haberin Devamı

Avrupalı 310, biz 130 litre içiyoruz
AB’nin çok gerisindeyiz
EGE Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Harun Uysal, Dünya Süt Günü’nde çarpıcı tespitte bulundu. Prof. Dr. Uysal, süt tüketiminde AB ülkelerinin çok gerisinde olduğumuzu rakamlarla ortaya koydu, “Türkiye’de kişi başına yıllık süt tüketimi 130 litreyken, Avrupa’da bu miktar 310 litreye kadar çıkıyor” dedi. 

Toplum özendirilmeli...

“SÜT tüketimini artırırsak toplum olarak daha sağlıklı kemik ve diş yapısına ulaşırız” diye konuşan Prof. Dr. Harun Uysal, şöyle devam etti: “Gelişmiş ülkelerde özendirici çeşitli aktiviteler yapılıyor. İngiltere’de Süt Kupası organize ediliyor. Türkiye’de bu tür etkinliklerin eksikliğini yaşıyoruz. Verilen mesajlar da hedefe ulaşmıyor.”

Haberin Devamı

Mineral ve vitamin deposu
İZ­MİRLİ gıda devi Pınar, küçükler için yepyeni  bir ürün hazırladı: Pınar Çocuk Devam Sütü...   1-9 yaş arasında kullanılabileceği, onların günlük mineral ve vitamin ihtiyaçlarını karşılamaya destek olacağı belirtildi. “Lezzetiyle de çocukların gözdesi haline gelecek. Her gün 2 bardak süt tüketilmesi büyüme ve gelişme çağında büyük önem taşıyor” denildi. Pınar Çocuk Devam Sütü’nün  500 ve 200 mililitrelik ambalajlarda sunulduğu  da ifade
edildi.