Ege Bölgesel kalkınmanın beş maddesi açıklandı

Bölgesel kalkınmanın beş maddesi açıklandı

06.04.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen ‘Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları’nın beşincisi, İzmir’de yapıldı.

Bölgesel kalkınmanın beş maddesi açıklandı

Büyükşehir Başkanı Soyer, bölgesel kalkınmayı sürdürebilmek için pandemiyle gelen değişimleri 5 maddede özetledi: “Birincisi, kriz belediyeciliği yaklaşımı. İkinci başlığımız tarım. Üçüncü başlığımız; girişimcilik, inovasyon ve yaratıcı endüstriler. Dördüncü başlığımız; şehrimizin fiziksel ve ekonomik dirençliliğini sağlamak. Beşinci başlığımız, İzmir’in dünya ile bağlarını güçlendirmek için kurduğumuz kent vizyon ortaklığı, turizm ve dış ticarete yönelik çalışmalarımız.”
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver, “Pandemiyi, doğal afetleri ve çevre hassasiyetlerini dikkate alarak, büyükşehir olmayan yerlerde ekonomik, sosyal, kültürel, turizm alanlarında köylerin cazibesi artırılmalıdır” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, bölgesel kalkınmanın önemine vurgu yaptı. Vali Yavuz selim Köşger de, “Geleceğe dair kaygılanmanın bizi insani bir çizgiye çekeceğini umut ediyorum” dedi.