Ege ‘Böyle Terra Madre daha önce görülmedi’

‘Böyle Terra Madre daha önce görülmedi’

25.11.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Her yıl İtalya’da düzenlenen “Terra Madre” gastronomi fuarına, İEF kapsamında Terra Madre Anadolu İzmir 2022 ismiyle ev sahipliği yapacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin lezzetlerini dünyayla buluşturmayı sürdürüyor.

‘Böyle Terra Madre daha önce görülmedi’

İtalya Konsolosluğu ve Türk İtalyan Ticaret Odası işbirliğiyle Terra Madre Anadolu İzmir 2022 yemeği düzenlendi. İtalya’da Slow Food federasyonu üyesi şef Paola Betti tarafından hazırlanan yemeğin anlatımını Tangör Tan yaptı. Şef Betti, “İzmir’de değişim havasını tadabiliyorum” diye konuştu. Tan ise, gecenin menüsünü hazırlarken küçük üreticilere nasıl ulaştıklarını anlattı. Düzenleyecekleri organizasyon hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Zenginliğimizi görecekler

“Bu toprakların dinamikleri çok zengin. Bu zenginliğin verdiği güçle olağanüstü bir Terra Madre yapacağız. Emin olun ki İtalyanlar bile böylesini görmedik diyecek.”

İzmir İtalya Başkonsolosu Valerio Giorgio ise, “İzmir, tarım-gıda sektöründeki çiftçilerin ve zanaatkarların çalışmalarını geliştiriyor. Kendisini Akdeniz’in merkezine oturtacak büyük bir organizasyon da sahipliği yapacak” ifadelerini kullandı.